Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Timvikarierande Behandlingspersonal till Anneborg HVB och Lunna Gård Akut

Ort: Lidköping
Yrkesroll: Behandlingspersonal
Publicerad: 2021-10-27
Sista ansökningsdatum: 2021-11-30
Arbetstid: Alla


Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Välkommen till Humana.

Inom division Barn och unga erbjuder Humana flera HVB och boenden som bedriver omsorg, vård och behandling. Vi tar emot flickor och pojkar med psykosocial och neuropsykiatrisk problematik. Specialiserade enheter för ensamkommande, övergreppsproblematik, självskadebeteende och missbruk finns. Till verksamheterna finns knutet en specialistenhet med egna psykologer, psykiatriker, läkare, specialpedagoger m.fl. kompetenser. Hela landet är vårt upptagningsområde.

Vi söker nu behandlingspersonal till våra enheter Anneborg HVB i Lundsbrunn och Lunna Gård Akut i Lidköping.


Anneborg HVB har 8 platser och arbetar med pojkar 14-18 år med bland annat psykosocial, beteende och neuropsykiatrisk problematik, kriminalitet och missbruk, utagerande och riskfyllt beteende.
Lunna Gård Akut har 6 platser och arbetar med pojkar 13-19 år med bland annat psykosocial, beteende och neuropsykiatrisk problematik, kriminalitet och missbruk, utagerande och riskfyllt beteende.

Om tjänsten
Eftersom varje barn och ungdom är unik så blir också dina arbetsdagar det. Vi har alla samma grunduppdrag, att verka för bästa behandling och omsorg för varje enskild individ. Arbetsuppgifterna varierar där fokus kan ligga på samtal och relationsskapande, aktiviteter och praktiska uppgifter som ingår i ett barn och ungdoms vardag. Därtill har du som medarbetare kontakt med socialtjänst och vårdnadshavare. Arbetet omfattar dokumentationskrav och avvikelsrapportering, därför behöver du kunna förmedla dig sakligt och tydligt i skrift. Det är viktigt att alla medarbetare samarbetar som ett lag för att ge ungdomarna de bästa förutsättningarna. Som behandlingspedagog hos oss har du väldigt varierande arbetsuppgifter där huvudsyftet är att erbjuda ungdomarna en trygg, omvårdande och strukturerad vardag. Som behandlingspedagog är det viktigt att du kan möta ungdomarnas behov och samtidigt upprätthålla struktur för att vägleda ungdomarna. Du kommer vara kontaktperson åt enskilda ungdomar och i arbetet ingår att ta ansvar för och aktivt planera och följa upp behandlingen och utvärdera insatserna. Du kommer tillsammans med dina kollegor ansvara för att samtliga ungdomar för det stöd och insatser som verksamheten erbjuder för att ungdomen skall komma vidare i sin utveckling. I ditt uppdrag ingår att ta ansvar för att planera, samverka, genomföra och dokumentera kontakter och möten med vårdkontakter, skola, myndigheter och nätverk. Vi bedriver individuell vård och behandling där varje ungdom har en egen vårdplan, utifrån sina enskilda och specifika behov, utifrån den upprättas en individuell genomförandeplan i samråd med ungdomen, kontaktpersonen och uppdragsgivaren, vid behov även fler personer. Ditt ansvar som kontaktperson är att ansvara för att behandlingen bedrivs utifrån den vårdplan och genomförandeplan ungdomen har. Det förekommer dessutom andra vardagliga arbetsuppgifter såsom matlagning, städning och körningar samt att dela ut medicin efter genomgången medicindelegeringsutbildning.


Lön: Individuell lönesättning och övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar löpande urval och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot några ansökningar via telefon eller mail.

Vem är du? 
Vi söker dig som är lösningsorienterad, organiserad och ansvarsfull.  Du har ett positivt synsätt och trivs med att arbeta i en snabbrörlig och dynamisk miljö. För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du har lätt för att skapa relationer och har god samarbetsförmåga. Du präglas av initiativförmåga, tydlighet, engagemang och flexibilitet. Du behöver vara trygg, balanserad, stresstålig och har goda förutsättningar att arbeta i en, ibland, tuff psykosocial arbetsmiljö. Du har förmåga att fatta egna beslut samt är självgående i att driva behandlingsplaneringar framåt. Du har mycket god förmåga att samtala med barn och ungdomar samt bemöta människor i olika svåra situationer.

Du skall ha adekvat utbildning med minst två års eftergymnasial utbildning med inriktning mot barn och unga t ex behandlingspedagog, socialpedagog eller annan behandlingspedagogisk inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi arbetar med lågaffektivt bemötande, vilket du behöver ha kännedom om och förstå innebörden av.

Du skall ha god kommunikativ förmåga att uttrycka dig i svenskt tal och skrift samt god datavana.

Du skall ha B-körkort - manuell växellåda. Du behöver ha tillgång till egen bil då kollektivtrafiken, i anslutning till verksamheterna, är begränsad eller saknas.

Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av att arbeta på HVB med barn och unga, om du har utbildning i t ex MI, operant teori, A-CRA, ADAD och eller Ett nytt vägval.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid anställning krävs att du tillhandahåller utdrag ur misstanke- och belastningsregistret för arbete på HVB med barn och unga.

Att jobba på Humana 
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 9 000 människor.

Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del i detta arbete. Våra värdegrundsord - Engagemang, glädje och ansvar är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss på Humana HÄR 

Vad händer nu?
Sista ansökningsdag för tjänsten är 2021-11-30. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos oss samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via systemet.

Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande. 

I din ansökan vill vi att följande skall framgå:
Personligt brev
CV
Referenser

Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Jeanette Hagaeus, Verksamhetschef, Anneborg HVB och Lunna Gård Akut på jenny.flink@humana.se eller 0727-25 44 50
AnnaCarin Nyberg, bitr. verksamhetschef, Anneborg HVB på anna-carin.nyberg@humana.se eller 0725-61 68 44
Besa Bejtullahu, bitr. verksamhetschef, Lunna Gård Akut på besa.bejtullahu@humana.se eller 0705-27 84 72

Välkommen med din ansökan! 

Arbetstid / Varaktighet: / Alla
Sök jobbet senast 2021-11-30
Ansök här

Kontaktperson

Jenny Flink Verksamhetschef Jenny.Flink@humana.se