1. Du är här: Ungdomsbehandlare IHF i Stockholm

Ungdomsbehandlare IHF i Stockholm

Ort: Stockholm
Yrkesroll: Behandlingspersonal
Publicerad: 2020-06-30
Sista ansökningsdatum: 2020-08-14
Arbetstid: Dag

Ungdomsbehandlare till Humanas IHFteam i Stockholm.

Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Välkommen till Humana! Inom familjehem och öppenvård erbjuder vi jourhem, konsulentstödda familjehem och behandlingsfamiljer och vår verksamhet finns över hela Sverige. Öppenvården för barn och unga syftar till att erbjuda lösningar i det egna hemmet, i jour- eller familjehem samt på HVB såväl som i stödboende. Vi utbildar och handleder i metoderna IHF, TFCO och Connect.

Nu har du chansen att bli Ungdomsbehandlare i vårt öppenvårdsteam som arbetar med IHF (Intensiv Hemmabaserad Familjebehandling)!

Vi söker dig som vill:

- Arbeta som ungdomsbehandlare i ett strukturerat öppenvårdsprogram. Finns möjlighet att arbeta i fler roller, ex. som samordnare.

- Arbeta tätt i personalteam där varje del/roll har en viktig funktion för ett gynnsamt förändringsarbete.

- Bli utmanad i att arbeta i ärenden som är komplexa och som kräver teori, tanke och aktiv praktik från dig som ungdomsbehandlare.

- Möta ungdomar och deras familjer med olika utmaningar i livet för att vara en del i att stötta deras positiva utveckling

- Arbeta utifrån evidensinformerad praktik samt med standardiserade skattningsformulär och dokumentationssystem (Journal Digital etc.) IHF grundar sig bl.a. på systemteori och social inlärningsteori och riktar sig till ungdomar och deras familjer. Det har tidigare och det finns pågående forskning med lovande resultat kring metoden.

- Du är med och utvecklar och verkar för högre standard i det sociala arbetet, och är en person som vill göra det lilla extra för klienter, uppdragsgivare och kollegor.

Vi erbjuder:

- Ett öppet arbetsklimat där våra värdeord, glädje, ansvar och engagemang är ledord

- Tillgång till erfarna handledare

- Möjlighet till interna och externa utbildningar

- Ett mycket utvecklande och lärande arbete på en trevlig arbetsplats i Hammarby Sjöstad

Kvalifikationskrav:

För tillsvidare anställning söker vi socionom eller annan utbildning som kan bedömas som likvärdig. Har du extrautbildningar eller ex. steg 1 utbildning är det en fördel. Du har god erfarenhet av psykosocialt arbete och gillar såklart att träffa ungdomar både i våra samtalsrum, deras hem, i bilen och ute på stan.

Meriterande:

Erfarenhet av liknande arbeten. Fördel med kompetens inom NPF. Personliga egenskaper/kompetens: Du är nyfiken på att jobba relations- och beteende fokuserat och med ett aktivt förhållningssätt och du får lätt kontakt med de flesta! Som person måste du tycka om och ha lätt för att arbeta i team. Arbetet ställer krav på flexibilitet, ansvarstagande och uthållighet. Du måste ha förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer och att kommunicera via telefon, mail och i korridorerna. En del arbete sker på kvällstid och en del beredskap ingår då vi delar på att ha tillgänglighet för de familjer vi samarbetar med. Du är trevlig, stöttande och sprider glädje, likt dina kollegor.

För mer info om IHF och Humana Familjeforums verksamhet se:

https://www.humana.se/individ-och-familj/metoder-och-utbildning/vara-egna-metoder/ihf/

www.humana.se/individ-och-familj/

B‐körkort fordras

Varaktighet/Arbetstid

100 % tillsvidaretjänst, med sedvanlig provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag 2020-08-14, men rekrytering kan ske löpande.

Du är välkommen med din ansökan (cv och personligt brev), märk ansökan med ”Ungdomsbehandlare IHF Stockholm”.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos oss samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via systemet.

För anställning hos oss, krävs utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se

Kontaktperson

Annica Hammarstrand

annica.hammarstrand@humana.se

Arbetstid / Varaktighet: / Dag
Sök jobbet senast 2020-08-14
Ansök här

Kontaktperson

Annica Hammarstrand Enhetschef