Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Ungdomspedagog till stödboende Göteborg

Ort: Göteborg
Yrkesroll: Övriga
Publicerad: 2022-01-07
Sista ansökningsdatum: 2022-01-31
Arbetstid: Dag

Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter? Välkommen till Humana. Inom familjehem och öppenvård erbjuder vi jourhem, konsulentstödda familjehem och behandlingsfamiljer. Vi har regionala kontor för att komma nära våra hem som finns i hela Sverige. Öppenvården för barn och unga syftar till att erbjuda lösningar i det egna hemmet, i jour- eller familjehem samt på HVB såväl som i träningslägenhet. Vi utbildar och handleder i metoderna TFCO, IHF och Connect.

Humana Familjehem -och Öppenvårds stödboende erbjuder ett individanpassat stöd i eget boende för ungdomar i ålder 16-20 år. Det är unga med behov av psykosocialt stöd där den enskildes bakgrund ser väldigt olika ut. Ungdomen kan ha en historik från besvärliga uppväxtförhållanden och eller erfarenhet från t.ex. missbruk och kriminalitet. En del är ensamkommande unga från andra länder och kulturer.

Det huvudsakliga syftet med stödboendet är att träna och förbereda ungdomen för ett självständigt boende och vuxenliv. Stödboende kan vara ett fristående placeringsalternativ eller fungera som utslussning efter annan vård utanför det egna hemmet. Vården i Humanas stödboende innebär att den unge får ett eget boende samt får praktiskt och känslomässigt stöd inom olika livsområden. Ungdomen har en ungdomspedagog som hen träffar varje vecka. Mängden träffar samt vad timmarna ägnas åt är individuellt efter en upprättad genomförandeplan. Vi jobbar med inslag av miljöterapi i vardagen som även inkluderar samtalsstöd.

Vi söker nu ytterligare medarbetare som vill bidra med sin kompetens och erfarenhet för att utveckla verksamheten. Vi arbetar främst i team med ungdomspedagoger och samordnare men en del uppdrag utför man på egen hand varför det är viktigt att man gillar att jobba självständigt. Man lägger till stor del upp sitt eget schema och styr sin tid utifrån de uppdrag man har. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Vi arbetar även med förstärkt stödboende som bygger på ett nivå-system där den unge avancerar när ett antal färdigheter och kunskaper uppvisats och bedöms integrerade hos den enskilde. Vi utgår ifrån inlärnings-psykologiska principer där funktionella beteenden förstärks, ny kunskap om samhällets uppbyggnad lärs in och rättigheter och skyldigheter tydliggörs. Inför en inflytt arbetar vi tillsammans med ungdomen/ familjen samt socialtjänsten fram en målstyrd genomförandeplan som anger ramen för det gemensamma arbete som ska göras under boendetiden.

ARBETSUPPGIFTER

Som ungdomspedagog svarar du för stöd och vägledning till ungdomarna i boendet. Du är kontaktperson för några ungdomar på stödboendet där du ansvarar för att en genomförandeplan och veckoplanering upprättas och följs upp regelbundet. I arbetsuppgifterna ingår även att ha kontakt med uppdragsgivare och andra samarbetsparter kring ungdomen, hålla i uppföljningsmöten, vara med på skolmöten samt skriva behandlingsrapporter.

I arbetet ingår bland annat motiverande samtal, pedagogiskt stöd i den dagliga livsföringen, samhällsinformation, medverkan i kontakter med myndigheter och andra samhällsorgan samt hjälp att bibehålla eller etablera sociala relationer. I arbetet ingår det även dokumentation/journalskrivning i Journal Digital. Då många av våra ungdomar går i skola på dagarna sker en del träffar på eftermiddagar och kvällar, därav viss kvälls och helgtjänstgöring.

KVALIFIKATIONER

Du är socionom, behandlingspedagog eller har annan adekvat beteendevetenskaplig utbildning. Erfarenhet av arbete med ungdomar, gärna från socialtjänst, HVB /integrationsboende, stöd eller kollektivboende samt pedagogiskt arbete, är meriterande. Du har god förmåga att samverka både internt med kollegor samt externt med socialtjänst, gode män, skola och andra samarbetspartners. Du har förmåga att självständigt kunna fatta beslut, samt prioritera arbetsuppgifter och genomföra strukturerade uppföljningssamtal. Du är kommunikativ, flexibel, strukturerad, positiv och prestigelös.

I tjänsten ingår mycket bilkörning varför B körkort är ett krav.

KONTAKTPERSON

Teamledare Caroline Antehag 0733-20 63 27 caroline.antehag@humana.se

Enhetschef Pernilla Almgren 0701-49 53 26, pernilla.almgren@humana.se

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se

Sista ansökningsdag: 2022-01-31

Tjänsten: ett föräldravikariat med möjlighet till fast tjänst

Tillträde: mars 2022 eller enligt överenskommelse

Lön:  efter överenskommelse

B körkort

Arbetstid / Varaktighet: / Dag
Sök jobbet senast 2022-01-31
Ansök här

Kontaktperson

Pernilla Almgren Enhetschef