Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Verksamhetschef till Humans nystartade HVB Rapsgården

Ort: Höör
Yrkesroll: Chefstjänster
Publicerad: 2022-01-11
Sista ansökningsdatum: 2022-02-08
Arbetstid: Dag

Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter?
Välkommen till Humana!

Vill du bli vår nya Verksamhetschef för vår nystartad småbarnsenhet Rapsgårdens HVB. Målgruppen är barn 7-11 år där vi erbjuder behandling men också på uppdrag av socialtjänsten kan bistå med utredning. Vi välkomnar barn från hela landet som är i behov av placering samt skydd enligt SoL och LVU
Vår målgrupp är barn 7-11 år som är i behov av placering på grund av olika svårigheter såsom exempelvis anknytningsproblematik, relationsproblematik, utagerandebeteende, neuropsykiatrisk problematik, komplex psykosocial problematik och skyddsbehov.

Barnen vid Rapsgården behöver stöd i sociala färdigheter, känsloreglering och samspel med andra. Genom välplanerade aktiviteter som har ett syfte utifrån barnens respektive svårigheter och förmågor så ges barnen möjlighet att utveckla sina färdigheter. Vår verksamhetssyn präglas av respekt för individen och en vilja att ge stöd på ett positivt sätt. Vi arbetar utifrån traumamedvetenhet och kunskap om de behov som personer med olika funktionsvariationer kan ha. Tydliggörande pedagogik är ett vardagligt hjälpmedel i många situationer för att begripliggöra nästa moment och dagens händelser.

Som Verksamhetschef på Rapsgården kommer du få bygga ditt egna team då det är en nystartad enhet.

Rapsgårdens HVB söker nu:
En verksamhetschef som tillsammans med medarbetarna kan utveckla och driva enheten framåt. 
En viktig del i uppdraget blir att driva kvalitets- och utvecklingsarbete på enheten. Du har en bra förmåga att arbeta självständigt. Du skall trivas med att arbeta verksamhetsnära och ha ett tydligt ledarskap.
Vi söker Dig som tycker om att samarbeta, har god förmåga att arbeta självständigt och vill vara med att utveckla verksamheten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 
Du ska ha dokumenterad erfarenhet från ledande befattning i liknande verksamheter och använder dig på ett naturligt sätt av IT-verktyg som stöd i ditt arbete.
Du behöver vara duktig på att marknadsföra enheten och vara en god representant. 

Inom Humana har vi samarbete med många andra enheter både lokalt och nationellt, som kan komplettera det vi gör vid behov eller vara en del i en vårdfläta som gynnar både våra klienter och våra viktiga uppdragsgivare.

Som verksamhetschef är du operativt ansvarig på enheten. Du förväntas självständigt leda, organisera och utveckla verksamheten utifrån gällande lagstiftning, riktlinjer, mål- och styrdokument samt i enighet med uppdrag från beställare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

- Leda det operativa arbetet
- Ansvara för personal och budget
- Ansvar för sälj och kundfokus samt marknadsföring
- Driva kvalitets- och utvecklingsarbetet på enheten
- Vara ambassadör för de metoder vi avser tillämpa
- Delaktig vid upphandlingar
- Administration
- Ansvara för samarbetet och utvecklingen av samarbetet med divisionerna Barn och Unga och F&Ö
- Ansvara för att öka vår förmåga att ta emot och arbeta med komplexa ärenden.
- Rapportering till ledning och ekonomi

Tjänsten innefattar jourberedskap samt eventuellt arbetstid vissa kvällar.

Vi erbjuder:

- Flexibla arbetstider i form av förtroendearbetstid
- En samarbetande, kreativ och trivsam arbetsgrupp
- Tillgång till god kompetens i vår arbetsgrupp samt i vår handledning
- Möjlighet till interna och externa utbildningar
- Ett utvecklande och lärande arbete på en uppskattad arbetsplats
- Ett arbetsklimat som präglas av våra värdeord som glädje, ansvar och engagemang
- Friskvårdsersättning

Vem är du?
För oss är ditt engagemang för barn och unga samt deras familjer i relation till att leda verksamheten framåt mycket viktigt. Ditt ledarskap främjar ett öppet samarbetsklimat, delaktighet i arbetet och du ser till att goda idéer tas tillvara. Du stimuleras av att vara lösningsfokuserad och ha kund- och affärsfokus och samtidigt vara en relationsbyggare som tar initiativ. Du kan strukturera komplicerade frågor samt kommunicera på ett tydligt sätt såväl muntligt som skriftligt. Som enhetens ledare med många kontaktytor både internt inom och externt ställer vi höga krav på din samarbetsförmåga.

Kvalifikationer och erfarenhet

Du har socionomexamen eller annan relevant högskole- eller universitetsutbildning inom området och har flera års erfarenhet av arbete inom Socialtjänstlagens områden. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom HVB samt erfarenhet av arbete i ledande befattning. Du leder med en stor självinsikt, öppen kommunikation och genom att bygga goda relationer. Du är van att ha mycket kontakter med kunder, uppdragsgivare eller andra samarbetspartners inom socialt arbete. Du är även bekväm med att vara drivande i dessa kontakter.

Som person är du van att arbeta självständigt men du behöver också trivas med att arbeta i team. Du är trygg som person och ett naturligt bollplank för medarbetarna. Du är affärs- och målinriktad med förmåga att se helheten och har god förmåga att inspirera och få medarbetarna delaktiga. Du är driftig och stresstålig. Du har god organisationsförmåga och trivs att arbeta i en snabbrörlig och dynamisk miljö. Du blir stolt när vi gör goda insatser för barn och unga och deras familjer! Du ser det som en fantastisk möjlighet att vara med och bygga upp och leda uppstarten av Rapsgården men också att driva det framåt.

Vad händer nu?
Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. Vid anställning ska du tillhandahålla ett utdrag ur belastningsregistret för arbete på HVB med barn och unga.
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss!

Varaktighet/Arbetstid: Tillsvidareanställning, 100 %. 6 månaders provanställning tillämpas.
Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Arbetstid / Varaktighet: / Dag
Sök jobbet senast 2022-02-08
Ansök här

Kontaktperson

Marie Brännén Regionchef Marie.Brannen@humana.se