Hem 0771-11 33 11 För förfrågan LSS Egen regi
Sök gruppbostad Till våra LSS-boenden

Kollinge

Kollinge LSS är ett boende för vuxna som ligger centralt beläget i vackra Tyringe, cirka 13 km från Hässleholm.

 1. Driftsform
  Egen regi
 2. Inriktning
  Boende för vuxna, ensamma eller par, från 18 år
 3. Specialkompetens
  LSS, personkrets 1, vuxna med intellektuell funktionsnedsättning, autism eller autismliknande tillstånd
 • Hitta hit Bokgatan 2 282 32 Tyringe
  Karta
Marcu Danut Biträdande verksamhetschef 070-271 72 45

Telefonnummer till enheten:
0727-044 305

Vårt boende

Snabbfakta om Kollinge

Antal lägenheter

6

Lägenhetsstorlek

44-47 kvm

Lägenhetsstandard

Kök: ugn, spishäll, kyl, frysfack.

Badrum: Toalett, handfat, dusch.

Golvmatta och målade väggar.

Alla lägenheter utom en har egen balkong/uteplats

Kommunikationer

Tåg,  800 m från verksamheten

Tillgång till gemensamhetslokaler

Vardagsrum med TV, kök, tvättstuga, uteplats

Måltider

Planeras och lagas individuellt. Gemensam frukost och kvällsmat fredagar

Aktiviteter

Individuella aktiviteter utifrån individens önskemål. Gemensamma aktiviteter planeras på husmöten 1 gång i månaden.

Övriga faciliteter i närområdet

Badhus, bowlinghall, restauranger inom gångavstånd.

Personaltäthet

2-3 personal dagtid. Sovande jour. Kan variera utifrån behov.

 

Kollinges gruppboende ligger centralt i Tyringe centrum. Tyringe är en vacker gammal kurort med närhet till både natur och rekreationsområden och till affärer, sportcentra, motionsspår och tågstation. Kollinge består av sex lägenheter som alla är utrustade med kök och toalett med dusch. I huset finns också en gemensamhetslägenhet där de boende kan träffas för gemensamma aktiviteter som till exempel titta på tv, spela tv-spel, fika eller spela sällskapsspel.

Vårt arbetssätt

Kollinge lämpar sig för de som behöver extra närhet till personalen. Den enskildes rätt till självbestämmande ligger till grund för all daglig planering, upprättandet av genomförandeplan och aktivitetsplanering. Vi strävar efter att varje boende ska uppnå största möjliga delaktighet och självständighet, med hänsyn tagen till var och ens förmågor och förutsättningar.

Våra metoder har sin grund i kognitionsteorier och tydliggörande pedagogik. Vi arbetar med att stödja den enskilde i sin vardag, gällande sysselsättning/anpassat arbete eller daglig verksamhet. Vi erbjuder även meningsfull fritid utifrån var och ens individuella önskemål, förutsättningar och behov.

Vi arbetar aktivt med Humanas värdegrund; ansvar, engagemang och glädje är centrala begrepp i vår verksamhet. Vi har hög personaltäthet vilket gör att vi oftast kan tillgodose den boendes önskemål om specifika aktiviteter. Varje boende har två personal som kontaktmän. Tillsammans med dem gör man en kartläggning av de färdigheter man har, denna ligger sedan till grund för genomförandeplanen. Samtlig personal är uppdaterade om och arbetar aktivt med dessa mål. Allt arbete tillsammans med de boende utgår ifrån den enskildes egen lägenhet vad gäller matlagning, städning och övrig adl-träning.

Vår personal och kompetens

På Kollinge finns personal med olika bakgrund och kompetens. Vår strävan är att när man bor på Kollinge så ska man utifrån sina förutsättningar få möjlighet att utvecklas så långt som möjligt. All personal på Kollinge genomgår utbildning i tydliggörande pedagogik, AKK, konflikthantering och MI-samtal. Tillgång till sjuksköterska finns.
Gymnasiesärskola och särvux finns i Hässleholm, 10 minuter iväg. Möjlighet att ha daglig verksamhet finns också i Tyringe. För de som hellre vill ha praktikplatser så finns även den möjligheten.

Vi ger dig det "lilla extra"

Omtänksamhet, med en strävan om att de boende på Kollinge alltid ska känna att vi bryr oss om just dig. Med det följer att de boende också känner en stark tillhörighet och gemenskap. Husdjur är välkomna.

Placeringsförfrågan

A person standing posing for the camera
Minela Zarifovic Placeringskoordinator 072-246 48 32

Du kan också ringa 0771-11 33 11 eller

skicka förfrågan via formulär