1. Du är här: Hässleholm – Ekeliden Annexet

Ekeliden Annexet

Boendet bedrivs i en fristående stor villa i rött trä, som inger en trygg och hemtrevlig känsla.

 1. Driftsform
  Egen regi
 2. Inriktning
  Boende för vuxna, inriktning unga vuxna
 3. Antal platser
  4
 4. Specialkompetens
  Arbete med unga vuxna som har olika psykiska funktionshinder, samt med personer inom autism spektra

Telefonnummer till enheten:

0721- 51 46 11

Vårt boende

Villan består av fyra rymliga lägenheter som inreds efter tycke och smak. Varje lägenhet har en liten köksavdelning med kyl, frys och pentry. Badrummen är stora och moderna. I övrigt finns gemensam tvättstuga och allrum/kök, där man kan välja att äta gemensamt eller att äta i sin lägenhet. Villan ligger naturskönt med en enastående natur och fiskedammar som närmaste granne. Till centrum och affärer är det endast 10 minuters promenad. Vår dagliga verksamhet är belägen i närheten.

Ekeliden har en semestervilla, Villa Benesi, som våra boende kan boka, mer information hittar du här...

Vårt arbetssätt

Varje individ har en aktuell genomförandeplan som gjorts tillsammans med kunden, dennes kontaktperson, gruppledaren och ev. god man/anhörig. Genomförandeplanen godkänns alltid av verksamhetschefen och uppdateras kontinuerligt. Vi arbetar helt utifrån vår vision att alla har rätt till ett bra liv, vilket innebär att varje individ ska få en meningsfull sysselsättning i en trygg och varm hemmiljö.

Vår personal och kompetens

Villan är välbemannad och har personal dygnet runt. Vi har bred kompetens då vi aktivt valt att i personalgruppen få in så många kompetenser som möjligt. Här arbetar skötare/undersköterskor och en lärare/pedagog. Varje klient får en egen kontaktman som säkerställer kvaliteten på boendet. Kontaktmannen blir noga utvald i samråd med klienten. Vi har tydliga ansvarsområden såsom kvalitets-, värdegrunds-, dokumentations- och aktivitetsansvarig.

Vi ger dig det "lilla extra"

Vi strävar alltid efter att kunden ska känna sig trygg och ha en meningsfull tillvaro. Vi ser inte hinder utan fokuserar på att hitta lösningar. Att vi är lyhörda för allas önskemål och åsikter är viktigt för att kunna ge just dig rätt plattform till ett bra liv.

Om Ekeliden

Ekeliden startades 1923 av syster Hulda Englund och var då ett hem för utvecklingsstörda barn. På 1950-talet bodde 105 barn i vår huvudbyggnad. Det var en tid då barn med funktionshinder ofta lämnades bort som små. Huldas brorsdotter Stina Åslund övertog verksamheten efter Huldas död, då Stina 1974 bildade stiftelsen Ekeliden. Under samma period ändrades lagstiftningen och barnen flyttades hem till sina hemkommuner. Ekelidens målgrupp blev då istället personer över 18 år. Sedan 2013 drivs Ekeliden av Humana som förvaltar denna verksamhet och dess imponerande historia på bästa sätt.

Verksamheten ligger i natursköna Tyringe, en vacker kurort med närhet till natur och rekreationsområden.

Placeringsförfrågan

Joakim Tillberg Försäljningskoordinator 0722-47 38 73

Du kan också ringa 0771-11 33 11 eller

skicka förfrågan via formulär