1. Du är här: Hässleholm – Ekeliden Chuckvägen

Ekeliden Chuckvägen

Ekelidens Villa på Chuckvägen, ligger i ett lugnt naturnära område och erbjuder ett fridfullt lägenhetsboende i villa format.

 1. Driftsform
  Egen regi
 2. Inriktning
  Boende för vuxna
 3. Antal platser
  5
 4. Specialkompetens
  Personkrets 1. Aspergers syndrom, autism samt långvarig diagnos av psykiskt funktionshinder

Telefonnummer till enheten:

0721-51 46 13

Vårt boende

I denna villa finns fem fullvärdiga lägenheter. Varje lägenhet har egen toalett och dusch. Rummen är stora och ljusa med gemensam köksavdelning. Det finns en stor härlig altan framför villan. Man har nära till kollektiva förbindelser och därmed enkel access till butiker, apotek, bank med mer. 

Ekeliden har en semestervilla, Villa Benesi, som våra boende kan boka, mer information hittar du här...

Vårt arbetssätt

Vi arbetar utifrån våra kunders önskemål och behov, med målsättning att individanpassa och sätta guldkant på tillvaron. God omsorg och omvårdnad i det dagliga livet är vår ambition. Vi arbetar efter Humanas värdeord glädje, engagemang och ansvar. Alla har rätt till ett bra liv. Det finns alltid personal på plats som följer med på alla aktiviteter m.m. Vi önskar kunna ge varje boende rätt plattform till ett bra liv och en trivsam vardag.

Vår personal och kompetens

Personalstyrkan består av nio medarbetare som är undersköterskor/vårdbiträde och flera har arbetat på Ekeliden i många år. Vi har tydliga ansvarsområden såsom kvalitets-, värdegrunds-, dokumentations- och aktivitetsansvar. Du har en egen kontaktman som ger dig trygghet i vardagen. Du bestämmer själv vem av våra medarbetare du vill ha som kontaktman. Vi ser alltid till dina behov först.

Vi ger dig "det lilla extra"

Vi sätter alltid klienten i fokus. Vi ser till att deras behov tillgodoses, vilka önskemål de än har. Extra festligt på helgerna, både vad det gäller mat och dryck, skapar glädje hos oss. Vi gör utflykter med bil/buss och vi går härliga promenader. Vi umgås tillsammans i allrummet, tittar på TV och sjunger. Det som våra kunder klarar av att göra på egen hand, skapar tillfredställelse. Vi är lyhörda med hög ambitionsnivå.

Om Ekeliden

Ekeliden startades 1923 av syster Hulda Englund och var då ett hem för utvecklingsstörda barn. På 1950-talet bodde 105 barn i vår huvudbyggnad. Det var en tid då barn med funktionshinder ofta lämnades bort som små. Huldas brorsdotter Stina Åslund övertog verksamheten efter Huldas död, då Stina 1974 bildade stiftelsen Ekeliden. Under samma period ändrades lagstiftningen och barnen flyttades hem till sina hemkommuner. Ekelidens målgrupp blev då istället personer över 18 år. Sedan 2013 drivs Ekeliden av Humana som förvaltar denna verksamhet och dess imponerande historia på bästa sätt.

Verksamheten ligger i natursköna Tyringe, en vacker kurort med närhet till natur och rekreationsområden.

Placeringsförfrågan

Joakim Tillberg Försäljningskoordinator 0722-47 38 73

Du kan också ringa 0771-11 33 11 eller

skicka förfrågan via formulär