1. Du är här: Hässleholm – Ekeliden Skogsvillan

Ekeliden Skogsvillan

Skogsvillan är ett lägenhetsboende i en lugn och naturskön miljö.

 1. Driftsform
  Egen regi
 2. Inriktning
  Boende för vuxna
 3. Antal platser
  5
 4. Specialkompetens
  Våra kunder är i åldern 23-68 år och tillhör personkrets 1

Telefonnummer till enheten:

0721-51 46 12

Vårt boende

I Skogsvillan finns fem lägenheter. Lägenheterna är fördelade på tre plan, och har egen toalett och öppen planlösning med kök, sov- och tv-del. På boendet jobbar två till tre personal dag- och kvällstid och två personal på natten, en vaken och en sovande jour. Klienterna äter sin frukost i sina lägenheter och har möjlighet att väja om de vill äta individuellt eller inta gemensam lunch och kvällsmat i det allmänna köket. Villan ligger i ett lugnt och naturskönt område med stor uteplats och egen trädgård. Då man besöker Skogsvillan får man känslan av en lugn hemmiljö och en personalgrupp som har förmågan och engagemanget till att planera och utföra aktiviteter i och utanför hemmet.

Ekeliden har en semestervilla, Villa Benesi, som våra boende kan boka, mer information hittar du här...

Vårt arbetssätt

Vårt uppdrag handlar om att säkerställa och möjliggöra individens rätt att få leva ett liv på samma villkor som alla andra, genom delaktighet och självbestämmande. Värdegrundsarbetet för oss handlar om vardagen, där vi har förmågan att möta individens önskemål och liv här och nu. Vi anpassar arbetssätt och metoder i det dagliga arbetet. För att säkerställa mål och uppdrag för individen arbetar vi kontinuerligt med genomförandeplaner. Vi ser dessa som ett kontrakt där behov och önskemål tillgodoses. Personalen ser till att skapa förutsättningarna och vara en profession för att säkerställa rätten till ett bra liv.

Vår personal och kompetens

Varje kund har sin egen kontaktman i boendet och matchningen mellan individen och kontaktmannen är viktig. Det är en relation som alltid skall bygga på kundens glädjeämne, fritidsaktiviteter, stödbehov mm. I den mån det är möjligt önskar vi att individen själv gör intervjuer och får en känsla för vem av personalen de önskar ha som kontaktman. Arbetsgruppen består av många olika professioner och yrkeserfarenheter. Vi har utbildade undersköterskor, skötare med erfarenhet från LSS, akutsjukvård och äldreomsorg. Samt medarbetare med kunskaper som teckenspråkstolk, kost mm. Vi är drivande i att arbetsgruppen skall ha olika ansvarsområden för att utveckla arbetsplatsen. Vi har tydliga ansvarsområden såsom kvalitets-, värdegrunds-, dokumentations- och aktivitetsansvarig.

Vi ger dig "det lilla extra"

Att få leva på samma villkor som alla andra i samhället och i sitt privatliv är något vi gjort till våra ledord. Vi krånglar inte till det utan arbetar utefter det perspektivet, att varje dag arbeta med fingertoppskänsla gentemot det som vårt uppdrag går ut på. Vi bestämmer inte över en annans liv, vi är en länk, en brygga som skall få individen att känna samhörighet, möjliggöra att önskemål och behov tillgodoses. Vi ska hjälpa till att skapa förutsättningar!

Om Ekeliden

Ekeliden startades 1923 av syster Hulda Englund och var då ett hem för utvecklingsstörda barn. På 1950-talet bodde 105 barn i vår huvudbyggnad. Det var en tid då barn med funktionshinder ofta lämnades bort som små. Huldas brorsdotter Stina Åslund övertog verksamheten efter Huldas död, då Stina 1974 bildade stiftelsen Ekeliden. Under samma period ändrades lagstiftningen och barnen flyttades hem till sina hemkommuner. Ekelidens målgrupp blev då istället personer över 18 år. Sedan 2013 drivs Ekeliden av Humana som förvaltar denna verksamhet och dess imponerande historia på bästa sätt.

Verksamheten ligger i natursköna Tyringe, en vacker kurort med närhet till natur och rekreationsområden.

Placeringsförfrågan

Joakim Tillberg Försäljningskoordinator 0722-47 38 73

Du kan också ringa 0771-11 33 11 eller

skicka förfrågan via formulär