1. Du är här: Hässleholm – Ekeliden Villa Åslund

Ekeliden Villa Åslund

Villa Åslund är ett lägenhetsboende som ligger i Tyringe, ca 1 mil utanför Hässleholm, med närhet till naturen och goda kommunikationsmöjligheter.

 1. Driftsform
  Egen regi
 2. Inriktning
  Boende för vuxna
 3. Antal platser
  4
 4. Specialkompetens
  LSS, kompetens personkrets 2

Telefonnummer till enheten:

0721-51 46 18

Vårt boende

På vår enhet finns det fyra lägenheter för kunder inom LSS personkrets 2. Varje lägenhet är modernt utrustad med stor toalett, eget pentry med spis och kylskåp. I villan finns ett stort gemensamhetsrum med stor soffa och TV, ett gemensamt kök där man kan välja att äta frukost, kvällsmat och helgmåltider. Vi har även på kvällar och helger tillgång till vår egen snouzelavdelning.

Ekeliden har en semestervilla, Villa Benesi, som våra boende kan boka, mer information hittar du här...

Vårt arbetssätt

På vår enhet jobbar vi aktivt med vår värdegrund där vi lägger fokus på: 

 • självbestämmande 
 • trygghet
 • meningsfullhet
 • sammanhang
 • respekt för privatliv och personlig integritet
 • individanpassning och delaktighet
 • gott bemötande och insatser av god kvalitet  

Varje kund har en kontaktman och en individuellt anpassad genomförandeplan som kontaktmannen upprättar tillsammans med klienten.

Vår personal och kompetens

Personalen på enheten har i huvudsak undersköterskeutbildning. All personal är utbildad inom konflikthantering och HLR. Vi har tydliga ansvarsområden såsom kvalitets-, värdegrunds-, dokumentations- och aktivitetsansvarig.

Vi ger dig "det lilla extra"

På Villa Åslund jobbar engagerad personal dygnet runt. Vi tar Humanas ledord Glädje, Engagemang och Ansvar på stort allvar och slår oss inte till ro utan jobbar aktivt med att ständigt utvecklas och bli ännu bättre för att kunna tillgodose våra kunders alla behov och önskemål.

Om Ekeliden

Ekeliden startades 1923 av syster Hulda Englund och var då ett hem för utvecklingsstörda barn. På 1950-talet bodde 105 barn i vår huvudbyggnad. Det var en tid då barn med funktionshinder ofta lämnades bort som små. Huldas brorsdotter Stina Åslund övertog verksamheten efter Huldas död, då Stina 1974 bildade stiftelsen Ekeliden. Under samma period ändrades lagstiftningen och barnen flyttades hem till sina hemkommuner. Ekelidens målgrupp blev då istället personer över 18 år. Sedan 2013 drivs Ekeliden av Humana som förvaltar denna verksamhet och dess imponerande historia på bästa sätt.

Verksamheten ligger i natursköna Tyringe, en vacker kurort med närhet till natur och rekreationsområden.

Placeringsförfrågan

Joakim Tillberg Försäljningskoordinator 0722-47 38 73

Du kan också ringa 0771-11 33 11 eller

skicka förfrågan via formulär