1. Du är här: Hässleholm – Ekeliden Villa Englund

Ekeliden Villa Englund

Villa Englund ligger i ett lugnt och naturnära område där vi erbjuder lägenhetsboende för vuxna.

 1. Driftsform
  Egen regi
 2. Inriktning
  Boende för vuxna
 3. Antal platser
  4
 4. Specialkompetens
  LSS Personkrets 2 - vuxna med förvärvad hjärnskada

Telefonnummer till enheten:

0721-51 46 17

Vårt boende

Vi erbjuder en lugn boendeform för vuxna inom LSS personkrets 2, med fyra lägenheter. Varje lägenhet är modernt utrustad med egna stora badrum med dusch och toalett, samt en liten köksavdelning med pentry. Boendet har en trevlig atmosfär där vi värdesätter trivsel med klienten i fokus.

Ekeliden har en semestervilla, Villa Benesi, som våra boende kan boka, mer information hittar du här...

Vårt arbetssätt

Glädje, engagemang och ansvar ligger i fokus för vårt arbete. Alla har rätt till ett bra liv och att kunna leva på ett så självständigt sätt som möjligt även om man drabbas av en förvärvad hjärnskada. Vi utgår ifrån varje individ, och eftersträvar att tillgodose varje enskilds intresse. Vi jobbar lösningsfokuserat med individuella genomförandeplaner, där de boendes behov och önskemål ligger i fokus. Vi tycker även att en berikande miljö är viktigt och utvecklande för våra boende.

Vår personal och kompetens

Flera i personalen på boendet har många års erfarenhet av arbete med LSS. På boendet har du en egen kontaktman, som hjälper dig i din vardag så du kan känna dig trygg under din vistelse hos oss. Vi arbetar med att göra din vardag så bra som möjligt med visionen "Alla har rätt till ett bra liv". Vi har tydliga ansvarsområden såsom kvalitets-, värdegrunds-, dokumentations- och aktivitetsansvarig.

Vi ger dig "det lilla extra"

Att umgås är viktigt! En fikastund med guldkant ger energi. Vi har regelbundna "husmöten" där vi planerar hur vår vardag ska se ut, vilken mat som önskas och vilka aktiviteter som ska genomföras. Vi planerar alla aktiviteter tillsammans. På helgen blir det ofta en bra film samt någon sorts utfärd. Vi arbetar efter att alla våra klienter är individer med olika behov som ska tillfredsställas. Det är viktigt att kunna behålla sitt nätverk, även om det är på avstånd. Vi använder oss av all ny teknik för att kunna bibehålla kontakt. Vi ser inga svårigheter, utan hittar lösningar för att kunna tillgodose önskemål. Vi ger vårt allt för att ge dig det lilla extra.

Om Ekeliden

Ekeliden startades 1923 av syster Hulda Englund och var då ett hem för utvecklingsstörda barn. På 1950-talet bodde 105 barn i vår huvudbyggnad. Det var en tid då barn med funktionshinder ofta lämnades bort som små. Huldas brorsdotter Stina Åslund övertog verksamheten efter Huldas död, då Stina 1974 bildade stiftelsen Ekeliden. Under samma period ändrades lagstiftningen och barnen flyttades hem till sina hemkommuner. Ekelidens målgrupp blev då istället personer över 18 år. Sedan 2013 drivs Ekeliden av Humana som förvaltar denna verksamhet och dess imponerande historia på bästa sätt.

Verksamheten ligger i natursköna Tyringe, en vacker kurort med närhet till natur och rekreationsområden.

Placeringsförfrågan

Joakim Tillberg Försäljningskoordinator 0722-47 38 73

Du kan också ringa 0771-11 33 11 eller

skicka förfrågan via formulär