1. Du är här: Hässleholm – Villa Torsjö

Villa Torsjö

Villa Torsjö är centralt beläget i Tyringe, 13 kilometer från Hässleholm. Tyringe är en vacker kurort med närhet till natur och rekreationsområden.

 1. Driftsform
  Egen regi
 2. Inriktning
  LSS §9:9 Pk 1
 3. Specialkompetens
  Vuxna med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd.
 4. Antal lägenheter
  6, 2 st anpassade för parboende
 5. Lägenhetsstorlek
  47 kvm
 6. Lägenhetsstandard
  Kök: ugn, spishäll, tvättmaskin, kyl, frysfack. Badrum: Toalett, handfat, dusch. Golvmatta och målade väggar. Alla lägenheter har egen balkong/uteplats
 7. Hyra
  5 200 kr
 8. Kommunikationer
  Tåg, 800 m från verksamheten
 9. Tillgång till gemensamhetslokaler
  Vardagsrum med TV, kök, gemensam matsal, uteplats
 10. Måltider
  Planeras och lagas individuellt. Gemensam frukost och kvällsmat fredagar
 11. Möjlighet att ta emot gäster
  Ja
 12. Aktiviteter
  Individuella aktiviteter utifrån individens önskemål. Gemensamma aktiviteter planeras på husmöten på onsdagar varje vecka.

Telefonnummer till enheten:

0761-352 774

Vårt boende

Enheten består av sex lägenheter som alla är utrustade med kök och toalett med dusch tvättmaskin/torktumlare. I två av lägenheterna finns möjligheter till parboende. På bottenplan finns även ett massagerum/jacuzzirum samt två snouezelrum. I huset finns också en gemensamhetslägenhet där de boende kan träffas för gemensamma aktiviteter.

Vårt arbetssätt

Den enskildes rätt till självbestämmande ligger till grund för all daglig planering, upprättandet av genomförandeplan och aktivitetsplanering. Vi strävar efter att varje boende ska uppnå största möjliga delaktighet och självständighet, med hänsyn tagen till var och ens förmågor och förutsättningar.

Våra metoder har sin grund i kognitionsteorier och tydliggörande pedagogik. Vi arbetar med att stödja den enskilde i sin vardag, gällande sysselsättning/anpassat arbete eller daglig verksamhet. Vi erbjuder även meningsfull fritid utifrån var och ens individuella önskemål, förutsättningar och behov.

Vi arbetar aktivt med Humanas värdegrund; ansvar, engagemang och glädje är centrala begrepp i vår verksamhet. Vi har hög personaltäthet vilket gör att vi oftast kan tillgodose den boendes önskemål om specifika aktiviteter. När man flyttar in hos oss får man som boende välja två ur personalen som man önskar ha som kontaktpersoner. Tillsammans med dem gör man en kartläggning av de färdigheter man har, denna ligger sedan till grund för genomförandeplanen. Samtlig personal är uppdaterade om och arbetar aktivt med dessa mål. 

Allt arbete tillsammans med de boende utgår ifrån den enskildes egen lägenhet vad gäller matlagning, städning och övrig adl-träning. Hos oss är också husdjur är välkomna.

Vi arbetar med:

 • Tydliggörande pedagogik
 • ADL-bedömning
 • Olika funktionsbedömningar
 • Kognitiva hjälpmedel
 • MI-samtal
 • Massage
 • Praktik/Sysselsättning
 • Snouezel
 • AKK (alternativ kompletterande kommunikation)

Vår personal och kompetens

Vi har personal med olika bakgrund och kompetens. Vår strävan är att om man bor hos oss ska man utifrån sina förutsättningar få möjlighet att utvecklas så långt som möjligt. All personal genomgår utbildning i tydliggörande pedagogik, AKK, konflikthantering och MI-samtal. Tillgång till sjuksköterska finns.
Gymnasiesärskola och särvux finns i Hässleholm (10 minuters resa). Möjlighet att ha daglig verksamhet finns också i Tyringe. För de som hellre vill ha praktikplatser så finns även den möjligheten.

Placeringsförfrågan

Joakim Tillberg Placeringskoordinator 0722-47 38 73

Du kan också ringa 0771-11 33 11 eller

skicka förfrågan via formulär