Hem

Kontaktuppgifter

Sök gruppbostad

Till våra LSS-boenden

Fakta

 1. Kommun:
  Uppsala
Lagrum och tillstånd
 • SoL 7 kap. 1
 • Tillstånd krävs inte för denna verksamhet
Typ av verksamhet
 • Entreprenad

Kontakt

Placeringsförfrågan

Adress

Uppsala

Gränbyvägens Gruppboende

Gränbyvägen i Gränby, en central stadsdel i Uppsala. Boendet finns i tre olika trappuppgångar med tillgång till gemensam lägenhet i en av trappuppgångarna.

Kontaktuppgifter till enheten

Fakta

 1. Kommun:
  Uppsala
Lagrum och tillstånd
 • SoL 7 kap. 1
 • Tillstånd krävs inte för denna verksamhet
Typ av verksamhet
 • Entreprenad

Vårt boende


På uppdrag av Uppsala kommun driver Humana Gränbyvägens servicebostad.

Gränbyvägens LSS ligger i Gränby, en central stadsdel i Uppsala som för tillfället expanderar kraftigt med ett flertal köpcentrum och med väl utbyggd kollektivtrafik. Boendet finns i tre olika trappuppgångar med tillgång till gemensam lägenhet i en av trappuppgångarna. I det gemensamma utrymmet finns möjlighet till social samvaro med grannar såväl som personal.

Vårt arbetssätt

På Gränbyvägens LSS kommer vi att arbeta utifrån våra tre evidensbaserade metoder; Tydliggörande pedagogik, Alternativ kompletterande kommunikation samt Lågaffektivt bemötande. Tillsammans med respektive boende upprättas en genomförandeplan som är grunden i allt vårt arbete. Denna ger personalen riktlinjer kring vad den boende har för önskemål gällande bland annat bemötande och aktiviteter.

Vår personal och kompetens

I gruppbostaden finns erfaren personal som har hög kompetens. Handledning finns att tillgå vid behov. Vi har tillgång till sjuksköterska dygnet runt. Enheten leds av verksamhetschef med lång erfarenhet av LSS-boende. För att du som boende ska känna dig trygg har du två kontaktpersoner som är de i personalen som du har lite extra kontakt med. Vi försöker alltid individanpassa så att det fungerar bra mellan dig och dina kontaktpersoner. Vi arbetar för att göra din vardag till den bästa möjliga. Vi har en hög ambition och lever efter vår vision, "Alla har rätt till ett bra liv".

Fakta

 1. Kommun:
  Uppsala

Kontaktuppgifter till enheten

Placeringsförfrågan

Vanessa Werving

Verksamhetschef