Hem

Kontaktuppgifter

Sök gruppbostad

Till våra LSS-boenden

A wall with plants

Fakta

 1. Målgrupp:
  Vuxna från 18 år
 2. Kommun:
  Kävlinge
 3. Placeringsform:
  Gruppboende, entreprenad PK1
 4. Antal platser:
  6
 5. Bolag:
  Humana LSS i Sverige AB, på uppdrag av Kävlinge kommun
Typ av verksamhet
 • Entreprenad

Kontakt

Placeringsförfrågan

Adress

Kungsgatan 2, 244 63 Furulund

Kungsgatan Gruppboende

Kungsgatan är ett naturnära gruppboende för vuxna som omfattas av LSS personkrets 1 och är skrivna i Kävlinge kommun. Vi har sex fullutrustade lägenheter med egen altan. Här får du stöd av utbildad personal i att skapa ett självständigt liv med en meningsfull vardag.

Fakta

 1. Målgrupp:
  Vuxna från 18 år
 2. Kommun:
  Kävlinge
 3. Placeringsform:
  Gruppboende, entreprenad PK1
 4. Antal platser:
  6
 5. Bolag:
  Humana LSS i Sverige AB, på uppdrag av Kävlinge kommun
Typ av verksamhet
 • Entreprenad

Bostaden

Kungsgatans gruppboende ligger i Furulund, cirka 3 km utanför Kävlinge och 30 minuter med bil från Malmö. Boendet består av sex tvårumslägenheter på 45 kvm i en trivsam enplansvilla, vackert belägen med skogen som närmsta granne.

Lägenheterna består av kök med spis, kyl och en liten matplats samt TV-rum, badrum och sovrum. Till varje lägenhet hör dessutom en egen altan samt ett källarförråd. I villan har vi ett gemensamhetsutrymme där vi pysslar och tittar på TV eller film tillsammans, och har gemensamma aktiviteter.

I trädgården finns en gemensam uteplats där vi kan ses tillsammans när vädret är fint. På gräsmattan finns plats för trädgårdsaktiviteter såsom plantering, spel och grill. Läget precis intill skogen ger goda möjligheter till promenader. Du kan även göra turer med personal i vår egen side by side-cykel.

Vilka bor här?

Kungsgatan är ett gruppboende för dig som omfattas av LSS personkrets 1, det vill säga personer med intellektuell funktionsnedsättning, autism eller autismliknande tillstånd. Du måste dock vara skriven i Kävlinge kommun för att bo här.

Så fungerar det att bo här

På Kungsgatans gruppboende bor du själv i din lägenhet, med ständig närhet till personalstöd och umgänge efter dina behov. Du bestämmer över ditt boende och din lägenhet, vår roll är att hjälpa till att ordna så att det känns bekvämt och tryggt.

Vi stöttar dig i att utveckla fungerande rutiner i vardagen, vare sig det gäller att sköta ett hem eller att hitta och upprätthålla aktiviteter utanför hemmet. Här ingår även att hålla kontakt med familj samt att hitta nya och behålla gamla vänner.

Två kontaktpersoner håller i helheten, sköter kontakt med socialtjänst och hjälper till att planera dina dagar så att din genomförandeplan följs och uppdateras. Målet är att du ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt utifrån just dina förmågor.

Om du önskar det så samarbetar vi gärna med din familj och/eller anhöriga, och de är alltid välkomna för att hälsa på om du vill.

Vi arbetar enligt Humanas tre grundläggande metoder: lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ kompletterande kommunikation.

På Humana arbetar vi utifrån ett normkritiskt perspektiv där alla människor har lika värde utifrån de sju diskrimineringsgrunderna. Humanas värdegrund, sammanfattad med värdeorden Engagemang, Ansvar och Glädje, genomsyrar verksamheten och hålls levande genom dagligt ledarskap samt strukturerade diskussioner och övningar.

Genomförandeplanen, din utveckling och dina behov följs upp regelbundet av personalen. Vi sköter din journal och dokumentationen mot socialtjänsten utifrån IBIC, en standard som underlättar både samordningen av personalens arbete och samarbetet med socialtjänstens handläggare.

Målet är att du ska få en meningsfull vardag med goda förutsättningar för att kunna växa och utvecklas. Om möjligt ska du kunna flytta till ett eget boende, om än med visst stöd.

Under Kävlinge kommuns ansvar erbjuder vi hälso- och sjukvård, omvårdnad, habilitering och rehabilitering till och med nivån för den legitimerade sjuksköterskan, arbetsterapeuten och fysioterapeutens yrkesansvar

Sysselsättning och aktiviteter

En motiverande sysselsättning och regelbundna fritidsaktiviteter är viktigt för att man ska må bra. Dina kontaktpersoner och en stödpedagog ser till att det finns ett meningsfullt aktivitetsutbud där du kan välja vad du vill göra.

De flesta aktiviteter är individuella, till exempel Friskisträning, simning, badminton, bowling, judo och ridning. Men om du vill får du också delta när vi gör något tillsammans. Det kan vara allt från att äta ute (Glassfabriken i Lomma är populär!) till första maj- och midsommarfirande. I både Malmö och Lund finns ett stort kultur- och idrottsutbud att ta del av för den som vill.

På vardagar finns också möjlighet att utnyttja kommunens dagliga verksamhet, dit det är lätt att ta sig med färdtjänst.

Tillsammans med personal och övriga boende deltar du efter förmåga i sysslor för att hjälpa till med att skapa trivsel i huset och i trädgården. En gång i månaden håller vi boendemöte, där vi tar till oss synpunkter och önskemål.

Personal

På Kungsgatans gruppboende finns personal på plats dygnet runt, med en sovande jour nattetid.

Hos oss arbetar både män och kvinnor i olika åldrar och från olika kulturer. Personalen är minst undersköterska eller barn-/fritidsutbildade. Enheten leds av en verksamhetschef med hög kompetens och lång erfarenhet. I personalgruppen finns stödpedagog, som tillsammans ansvarar för att hitta lösningar och rätt hjälpmedel samt att handleda personalen i deras arbete.

Adress

Kungsgatan 2, 244 63 Furulund

Minela Zarifovic

Placeringskoordinator

Fakta

 1. Målgrupp:
  Vuxna från 18 år
 2. Kommun:
  Kävlinge
 3. Placeringsform:
  Gruppboende, entreprenad PK1
 4. Antal platser:
  6
 5. Bolag:
  Humana LSS i Sverige AB, på uppdrag av Kävlinge kommun

Placeringsförfrågan

Minela Zarifovic

Placeringskoordinator