Hem 0771-11 33 11 För förfrågan LSS Egen regi
Sök gruppbostad Till våra LSS-boenden

Ametisten Norra och Ametisten Södra

På uppdrag av Nacka kommun driver Humana AB två boendeverksamheter. Verksamheterna består av två fristående villor. Verksamheterna avser boende i enighet med Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Målgruppen för verksamheterna är personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd.

  1. Driftsform
    Entreprenad
  2. Målgrupp
    Boende för vuxna
  3. Inriktning
    Personkrets 1. Vuxna personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd.

Ametisten Norra: 08-715 68 54

Ametisten Södra: 08-715 57 24

Vårt boende

Ametisten Norra är en tvåplansvilla med 4 lägenheter på övervåningen. Hiss finns i fastigheten samt 2 lägenheter i nedervåningen. Gemensamhetsutrymmena är på nedervåningen. Där finns det ett stort kök där det finns möjlighet för alla kunder att äta måltiderna gemensamt. Det finns även ett stort gemensamhetsutrymme med tv invid köket. Det finns även en stor uteplats med ett trädgårdsland, sittgunga samt utemöbler. Lägenheterna har en öppen planlösning med kökspentry, rymligt badrum samt egen uteplats/balkong.  

Ametisten Södra är belägen i en enplansvilla med 4 lägenheter, ett stort vardagsrum med matplats samt ett kök i anslutning till vardagsrummet. Det finns ett personalkontor samt tvättstuga vid entrén. Villan har en stor uteplats med utemöbler. Lägenheterna har en öppen planlösning med kökspentry, rymligt badrum samt egen uteplats. 

Verksamheterna ligger alldeles nära Orminge centrum där det finns gott om affärer, caféer och restauranger. Du tar dig till Orminge med buss från slussen på ca 20–25 minuter. Runt omkring finns det gott om naturområden och närhet till Trollsjön och Glasbrukssjön. 

Vårt arbetssätt

Alla har rätt till ett bra liv, vilket bland annat innebär att man ska ha förutsättningar för att kunna leva så självständigt som möjligt. 

Du har alltid möjlighet att äta frukost, lunch och middag tillsammans med dina grannar på boendet. Personalen lagar all mat själv, och du får gärna hjälpa till om du vill. Eller så lagar du maten hemma hos dig och äter på egen hand, du får då hjälp av personal och väljer själv om du vill äta i lägenheten eller tillsammans med dina grannar. Vi har matråd en gång i veckan där du får möjlighet att vara med och planera nästkommande veckas matsedel. 

Målet för oss är att erbjuda en trygg tillvaro och goda levnadsvillkor efter dina förutsättningar och behov. Våra boendestödjare arbetar med att vara öppna och lyhörda för dina behov där ni gemensamt kan forma det stöd du har rätt till. Som boende har man en stödperson i medarbetargruppen som du kan vända dig till när du har frågor eller funderingar. 

Att träna det sociala samspelet är en viktig del i varje persons utveckling. Vi erbjuder allt från och enskilda aktiviteter, t.ex. restaurang- och biobesök och motionsaktiviteter. 

Personal och kompetens

På Ametisten Norra och Södra finns medarbetare dygnet runt som har kunskap och förståelse för olika funktionsnedsättningar därför kan de bemöta dig på dina villkor och ge det stöd som behövs i olika situationer. Med fokus på det som fungerar, stärks du som person och får en ökad självständighet. Sjuksköterska finns att tillgå vid behov dygnet runt. 

 

Trygghet och kontinuitet är viktig i vår verksamhet och varje klient har en egen kontaktman som också hjälper till att säkerställa kvaliteten på den service och det stöd som ges. 

Personalens kompetens är av stor vikt och matchas omsorgsfullt för att möta aktuella behov för de individer som flyttar in på Ametisten.