Hem 0771-11 33 11 För förfrågan LSS Egen regi
Sök gruppbostad Till våra LSS-boenden

Bäckahästen

Bäckahästen ligger i ett lugnt och naturnära område, inte alls långt från underbara sandstränder och salta bad.

  • Hitta hit Bäckahästens gruppbostad Nyvångsvägen 3 239 32 Skanör
    Karta

Anette Persson
anette.persson@humana.se

Telefonnummer till enheten:

040-425 676
0709-915 676

Vårt boende

Bäckahästen erbjuder en fridfull boendeform för vuxna. Varje lägenhet är modernt utrustad med egen toalett och dusch, samt har en liten köksavdelning med pentry, kyl och frys. Alla lägenheter har egen uteplats.

Här finns gemensamma utrymmen i form av kök och vardagsrum. Vi har även en fin och stor terrass i anslutning till vårt allmänna vardagsrum där vi brukar umgås och ha trevligt. Hos oss lagar var och en sin mat i sin egen lägenhet, men vi har också kvällar då vi har gemensamma måltider över speciella teman.

Vårt arbetssätt

Vi arbetar med att skapa trygghet för våra boende och att utforma individuellt stöd. Alla som bor hos oss har en personlig genomförandeplan, som ser till att personalen ger varje boende stöd och service i enlighet med de behov och önskemål som finns. Alla boende har en egen kontaktman i personalgruppen. Kontaktmannen ansvarar för att genomförandeplanen är aktuell och känd av alla som ger stöd och service till den boende.

Vår personal och kompetens

Personalen leds av vår verksamhetschef som har arbetat på gruppbostäderna i många år. Vår gruppledare som finns på plats ansvarar för personalgruppens arbetsschema. Vår personal är kompetent och har gedigen erfarenhet av vård- och omsorgsarbete. Personalen arbetar med TBA och tydliggörande pedagogik, samt arbetar med att erbjuda ett meningsfulla aktiviteter och har aktivitetsombud samt kulturombud.

Vår personalgrupp är väl sammansvetsad sedan många år och vi har kommit våra boende väldigt nära. Vi känner deras önskemål och vet hur vi på bästa sätt ska tillgodose deras välbefinnande med t.ex. teaterbesök, bingo, dans, konserter, kyrkobesök, hockey, fotboll, hundutställningar, Falsterbo Horse Show och skånskt yllebroderi.