Hem 0771-11 33 11 För förfrågan LSS Egen regi
Sök gruppbostad Till våra LSS-boenden

Basvägen

Basvägens gruppbostad består av nya moderna, fräscha och fullvärdiga lägenheter med egen ingång samt tillhörande gemensamhetsutrymmen. Varje lägenhet har även en egen uteplats. Vi välkomnar vuxna personer som omfattas av personkrets 1 enligt LSS.

 1. Driftsform
  Egen regi
 2. Inriktning
  Boende för vuxna från 18 år
 3. Specialkompetens
  LSS, personkrets 1, Vuxna med autismspektrum eller utvecklingsstörning.
 • Hitta hit Basvägen 25 541 57 Skövde
  Karta

Om oss

Se en 3D-visning av en lägenhet här!

Ladda ner faktablad i PDF

Basvägen är perfekt beläget i Skultorps hjärta! Sjötorpssjön med tillhörande badplats och idrottsplats ligger bara ett stenkast från boendet, och livsmedelsaffären finns en kort promenad bort. I direkt närhet ligger också Skövde tennisklubb. Grävagården Ridcenter och Jutagården ridskola finns strax utanför Skultorp.

Skultorp har ett rikt föreningsliv och erbjuder ett stort antal aktiviteter. Basvägen har nära till hållplats för buss.

Vårt arbetssätt

Alla har rätt till ett bra liv, vilket bland annat innebär att man ska ha förutsättningar för att kunna leva så självständigt som möjligt.

På Basvägen arbetar vi utifrån förhållningssättet individens behov i centrum (IBIC). Insatserna planeras tillsammans med den enskilde i den individuella genomförandeplanen, där de specifika behoven och önskemålen utifrån uppdraget står i fokus.

Stödet utformas individuellt i dialog mellan den enskilde och kontaktman. Stödet kan exempelvis bestå av:

 • Hitta en fritidssysselsättning och/eller sysselsättning
 • Genomföra aktiviteter 
 • Kontakt med familj och vänner
 • Kontakt med myndigheter
 • Hemliv (exempelvis matlagning, tvätt, personlig hygien)
 • Skapa struktur och rutiner i vardagen

Vår sociala dokumentation och dess journalflöde är uppbyggt utifrån IBIC. Vi stödjer den enskilde utifrån aktuella behov och förutsättningar och vi erbjuder bland annat individuell kommunikationshandledning enligt AKK, lågaffektivt bemötande (Studio III som fördjupning) och Tydliggörande pedagogik. 

Vi arbetar för att individen ska få en meningsfull vardag som ger goda förutsättningar för att kunna växa och utvecklas.

Vår personal och kompetens

På Basvägen har vi personal dygnet runt och en bemanning som är noga anpassad utifrån verksamhetens behov.

Trygghet och kontinuitet är viktig i vår verksamhet och varje klient har en egen kontaktman som också hjälper till att säkerställa kvaliteten på den service och det stöd som ges.

Personalens kompetens är av stor vikt och matchas omsorgsfullt för att möta aktuella behov för de individer som flyttar in på Basvägen.

Placeringsförfrågan

Basvägen - ett boende för dej?

Nya moderna, fräscha och fullvärdiga lägenheter med egen ingång samt tillhörande gemensamhetsutrymmen. Varje lägenhet har även en egen uteplats.