Hem 0771-11 33 11 För förfrågan LSS Egen regi
Sök gruppbostad Till våra LSS-boenden

Ekeliden Annexet

Boendet bedrivs i en fristående stor villa i rött trä, som inger en trygg och hemtrevlig känsla.

 1. Driftsform
  Egen regi
 2. Inriktning
  Boende för vuxna, inriktning unga vuxna
 3. Antal platser
  4
 4. Specialkompetens
  Arbete med unga vuxna som har olika psykiska funktionshinder, samt med personer inom autism spektra
 • Hitta hit P.A. Perssons gata 6 282 31 Tyringe
  Karta

Telefonnummer till enheten:

0721- 51 46 11

Vårt boende

Villan består av fyra rymliga lägenheter som inreds efter tycke och smak. Varje lägenhet har en liten köksavdelning med kyl, frys och pentry. Badrummen är stora och moderna. I övrigt finns gemensam tvättstuga och allrum/kök, där man kan välja att äta gemensamt eller att äta i sin lägenhet. Villan ligger naturskönt med en enastående natur och fiskedammar som närmaste granne. Vi har nära till kollektiva förbindelser och därmed enkel access till butiker, apotek, bank m.m. 

Vårt arbetssätt

Varje klient har en aktuell genomförandeplan som gjorts tillsammans med klienten, dennes kontaktman och ev. god man/anhörig. Vi arbetar helt utifrån vår värdering att alla har rätt till ett bra liv, vilket innebär att varje individ ska få en meningsfull sysselsättning i en trygg och varm hemmiljö. Självbestämmande och delaktighet är våra ledord.  I våra arbetssätt ingår bl.a. LAB, Låg Affektivt Bemötande och Positivt Beteendestöd.

Vår personal och kompetens

Villan har god bemanning och personal dygnet runt, med sovande jour på natten. Varje klient får en egen kontaktman som säkerställer kvaliteten på den service och det stöd som ges. Kontaktmannen blir noga utvald i samråd med klienten. Grundläggande utbildning hos oss, är bl.a. omvårdnad, barn- & fritid alt. personlig assistentutbildning. Tydliga ansvarsområden såsom kvalitets-, värdegrunds-, dokumentations- och aktivitetsansvar ingår även i vårt uppdrag. Vi har även bred erfarenhet av kompletterande stöd och omsorg som ger individen möjlighet att fungera väl även i sociala sammanhang.

Vi ger dig det "lilla extra"

Vår värdegrund glädje, engagemang och ansvar ligger i fokus för vårt arbete Vi strävar alltid efter att klienten ska känna sig trygg och ha en meningsfull tillvaro. Vi ser inte hinder, utan fokuserar på att hitta lösningar. Att vi är lyhörda för allas önskemål och åsikter, är viktigt för att kunna ge just dig rätt plattform till ett bra liv. Vi har regelbundna "husmöten" där vi planerar hur vår vardag ska se, vilken mat som önskas, och vilka aktiviteter som ska genomföras, helt utifrån individuella önskemål och behov.

Om Ekeliden

Ekeliden startades 1923 av syster Hulda Englund och var då ett hem för utvecklingsstörda barn. På 1950-talet bodde 105 barn i vår huvudbyggnad. Det var en tid då barn med funktionshinder ofta lämnades bort som små. Huldas brorsdotter Stina Åslund övertog verksamheten efter Huldas död, då Stina 1974 bildade stiftelsen Ekeliden. Under samma period ändrades lagstiftningen och barnen flyttades hem till sina hemkommuner. Ekelidens målgrupp blev då istället personer över 18 år. Sedan 2013 drivs Ekeliden av Humana som förvaltar denna verksamhet och dess imponerande historia på bästa sätt.

Verksamheten ligger i natursköna Tyringe, en vacker kurort med närhet till natur och rekreationsområden.

Placeringsförfrågan

A person standing posing for the camera
Minela Zarifovic Placeringskoordinator 072-246 48 32

Du kan också ringa 0771-11 33 11 eller

skicka förfrågan via formulär