Hem 0771-11 33 11 För förfrågan LSS Egen regi
Sök gruppbostad Till våra LSS-boenden

Ekeliden Chuckvägen

Ekelidens Villa på Chuckvägen, ligger i ett lugnt naturnära område och erbjuder ett fridfullt lägenhetsboende i villa format.

 1. Driftsform
  Egen regi
 2. Inriktning
  Boende för vuxna
 3. Antal platser
  5
 4. Specialkompetens
  Personkrets 1. Aspergers syndrom, autism samt långvarig diagnos av psykiskt funktionshinder
 • Hitta hit Chuckvägen 8 282 31 Tyringe
  Karta

Telefonnummer till enheten:
0721-51 46 13

Vårt boende

I denna villa finns fem fullvärdiga lägenheter. Varje lägenhet har egen toalett och dusch. Rummen är stora och ljusa med ett kökspentry. Ett gemensamt allrum och kök samt tvättstuga finns att tillgå. Det finns en stor härlig altan framför villan. Vi har nära till kollektiva förbindelser och därmed enkel access till butiker, apotek, bank med mer. 

Vårt arbetssätt

Vi arbetar utifrån våra klienters önskemål och behov, med målsättning att individanpassa och sätta guldkant på tillvaron. God omsorg och omvårdnad i det dagliga livet är vår ambition. Det finns alltid personal på plats som följer med på alla aktiviteter med mer. Vi önskar kunna ge varje boende rätt plattform till ett bra liv och en trivsam vardag. Vi arbetar bland annat utifrån arbetssätt såsom LAB, Låg Affektivt Bemötande.

Vår personal och kompetens

Villan har god bemanning och personal dygnet runt, med vaken natt. Du har en egen kontaktman som ger dig trygghet i vardagen. Du bestämmer själv vem av våra medarbetare du vill ha som kontaktman och vi ser alltid till dina behov först. Grundläggande utbildning hos oss, är bland annat omvårdnad, barn och fritid alternativt personlig assistentutbildning. Vi har tydliga ansvarsområden såsom kvalitets-, värdegrunds-, dokumentations- och aktivitetsansvar.

Vi ger dig "det lilla extra"

Vår värdegrund glädje, engagemang och ansvar ligger i fokus för vårt arbete Vi sätter alltid klienten i fokus och ser till att deras behov tillgodoses, vilka önskemål de än har. Vi har regelbundna "husmöten" där vi planerar hur vår vardag ska se ut och vilka aktiviteter som ska genomföras, helt utifrån individuella önskemål och behov.  Extra festligt på helgerna, både vad det gäller mat och dryck, skapar glädje hos oss. Vi gör utflykter med bil/buss och vi går härliga promenader. Vi umgås tillsammans i allrummet, tittar på TV och sjunger. Det som våra klienter klarar av att göra på egen hand, skapar tillfredställelse.

Om Ekeliden

Ekeliden startades 1923 av syster Hulda Englund och var då ett hem för utvecklingsstörda barn. På 1950-talet bodde 105 barn i vår huvudbyggnad. Det var en tid då barn med funktionshinder ofta lämnades bort som små. Huldas brorsdotter Stina Åslund övertog verksamheten efter Huldas död, då Stina 1974 bildade stiftelsen Ekeliden. Under samma period ändrades lagstiftningen och barnen flyttades hem till sina hemkommuner. Ekelidens målgrupp blev då istället personer över 18 år. Sedan 2013 drivs Ekeliden av Humana som förvaltar denna verksamhet och dess imponerande historia på bästa sätt.

Verksamheten ligger i natursköna Tyringe, en vacker kurort med närhet till natur och rekreationsområden.

Placeringsförfrågan

A person standing posing for the camera
Minela Zarifovic Placeringskoordinator 072-246 48 32

Du kan också ringa 0771-11 33 11 eller

skicka förfrågan via formulär