Hem 0771-11 33 11 För förfrågan LSS Egen regi
Sök gruppbostad Till våra LSS-boenden

Ekeliden Skogsvillan

Skogsvillan är ett lägenhetsboende i en lugn och naturskön miljö.

 1. Driftsform
  Egen regi
 2. Inriktning
  Boende för vuxna
 3. Antal platser
  5
 4. Specialkompetens
  Våra kunder är i åldern 23-68 år och tillhör personkrets 1
 • Hitta hit Terapivägen 3 281 31 Tyringe
  Karta

Telefonnummer till enheten:

0721-51 46 12

Vårt boende

Skogsvillan är en gruppbostad med fem lägenheter, vilka är fördelade på tre plan.

Villan är bemannad dygnet runt och personalstyrkan anpassas efter behovet.

Villan ligger i gatan, granne med naturen och har egen trädgård med  stor uteplats. Då man besöker Skogsvillan får man lätt känslan av en lugn hemmiljö, med en kvarts promenadavstånd till affär, bibliotek och tågstation. Är man intresserad av sport finns Tyrs Hov med simhall, Bowling, ishall, idrottshall med mer 600 meter.

Ekeliden har en semestervilla, Villa Benesi, som våra boende kan boka, mer information hittar du här...

Vårt arbetssätt

Vi arbetar för att var och en ska ha största möjliga inflytande och medbestämmande över stödet som ges. Detta gör vi bland annat med hjälp av genomförandeplanen på individuellt nivå, och så kallade husmöten för mer gemensamma frågor.

På Skogsvillan arbetar vi med lågaffektivt bemötande.

Vår personal och kompetens

Varje kund har sin egen kontaktman i boendet och matchningen mellan individen och kontaktmannen är viktig.

Personalen är Studio III utbildad.

Vi är drivande i att arbetsgruppen skall ha olika ansvarsområden för att utveckla arbetsplatsen. Aktivitetsombud, kvalitetsansvarig, värdegrundsledare och dokumentationsansvarig är uppdrag personalen själva fått välja att fördjupa sig i.

Vi ger dig "det lilla extra"

Vi arbetar för att våra värdegrundsord Glädje engagemang och ansvar ska genomsyras i hela verksamheten. Varje individ ska, utifrån egna önskemål få det stöd som behövs för att vara delaktig i den omfattning som varje hen vill. Vi hjälper till att skapa förutsättningar.

Genom att aktivt arbeta med våra ledord Glädje Engagemang och Ansvar arbetar vi för att varje individ ska leva på samma villkor som alla andra. Vi kan vi vara en länk, och en brygga till stöd för individen att tillgodose behov och möjliggöra att önskemål. Vi ska hjälpa till att skapa förutsättningar!

Om Ekeliden

Ekeliden startades 1923 av syster Hulda Englund och var då ett hem för utvecklingsstörda barn. På 1950-talet bodde 105 barn i vår huvudbyggnad. Det var en tid då barn med funktionshinder ofta lämnades bort som små. Huldas brorsdotter Stina Åslund övertog verksamheten efter Huldas död, då Stina 1974 bildade stiftelsen Ekeliden. Under samma period ändrades lagstiftningen och barnen flyttades hem till sina hemkommuner. Ekelidens målgrupp blev då istället personer över 18 år. Sedan 2013 drivs Ekeliden av Humana som förvaltar denna verksamhet och dess imponerande historia på bästa sätt.

Verksamheten ligger i natursköna Tyringe, en vacker kurort med närhet till natur och rekreationsområden.

Placeringsförfrågan

A person standing posing for the camera
Minela Zarifovic Placeringskoordinator 072-246 48 32

Du kan också ringa 0771-11 33 11 eller

skicka förfrågan via formulär