Hem 0771-11 33 11 För förfrågan LSS Egen regi
Sök gruppbostad Till våra LSS-boenden

Ekeliden Villa Englund

Villa Englund ligger i ett lugnt och naturnära område där vi erbjuder lägenhetsboende för vuxna.

 1. Driftsform
  Egen regi
 2. Inriktning
  Boende för vuxna
 3. Antal platser
  4
 4. Specialkompetens
  LSS Personkrets 2 - vuxna med förvärvad hjärnskada
 • Hitta hit Nils Anderssons gata 6 282 31 Tyringe
  Karta

Telefonnummer till enheten:
0721-51 46 17

Vårt boende

Vi erbjuder en lugn boendeform för vuxna inom LSS personkrets 2, med 4 stycken lägenheter. Varje lägenhet är modernt utrustad med egna stora badrum med dusch och toalett samt en liten köksavdelning med pentry. Gemensamt, kök, allrum samt tvättstuga finns att tillgå. Boendet har en trevlig atmosfär, där vi värdesätter trivsel med klienten i fokus. Vi har även på kvällar och helger tillgång till att besöka vår egna Snouezelavdelning på daglig verksamhet. Vi har nära till kollektiva förbindelser och därmed enkel access till butiker, apotek, bank med mer. 

Vårt arbetssätt

Alla har rätt till ett bra liv och att kunna leva på ett så självständigt sätt som möjligt, även om man drabbas av en förvärvad hjärnskada. Vi jobbar lösningsfokuserat med individuella genomförandeplaner, där de boendes behov och önskemål ligger i fokus. Vi tycker även att en berikande miljö är viktigt och utvecklande för våra klienter. Vi arbetar bl.a. med LAB, Låg Affektivt Bemötande och har även ett utbildningsprogram bestående av tre delar från Neurokompetens i Skåne, för att säkra upp vår kunskap inom förvärvade hjärnskador och få grundläggande kunskaper om hjärnan och dess funktioner.

Vår personal och kompetens

Villan har god bemanning och personal dygnet runt, med vaken natt på natten. Varje klient får en egen kontaktman som säkerställer kvaliteten på den service och det stöd som ges.  Kontaktmannen blir noga utvald i samråd med klienten. Grundläggande utbildning hos oss, är bland annat omvårdnad, barn och fritid alternativt personlig assistentutbildning. Tydliga ansvarsområden såsom kvalitets-, värdegrunds-, dokumentations- och aktivitetsansvar ingår även i vårt uppdrag.

Vi ger dig "det lilla extra"

Vår värdegrund glädje, engagemang och ansvar ligger i fokus för vårt arbete. Att umgås är viktigt! En fikastund med guldkant ger energi. Vi har regelbundna "husmöten" där vi planerar hur vår vardag ska se, vilken mat som önskas och vilka aktiviteter som ska genomföras, helt utifrån individuella önskemål och behov. På helgen blir det ofta en bra film samt någon sorts utfärd. Det är viktigt att kunna behålla sitt nätverk, även om det är på avstånd. Vi använder oss av all ny teknik för att kunna bibehålla kontakt. Vi ser inga svårigheter, utan hittar lösningar för att kunna möjliggöra önskemål.

Om Ekeliden

Ekeliden startades 1923 av syster Hulda Englund och var då ett hem för utvecklingsstörda barn. På 1950-talet bodde 105 barn i vår huvudbyggnad. Det var en tid då barn med funktionshinder ofta lämnades bort som små. Huldas brorsdotter Stina Åslund övertog verksamheten efter Huldas död, då Stina 1974 bildade stiftelsen Ekeliden. Under samma period ändrades lagstiftningen och barnen flyttades hem till sina hemkommuner. Ekelidens målgrupp blev då istället personer över 18 år. Sedan 2013 drivs Ekeliden av Humana som förvaltar denna verksamhet och dess imponerande historia på bästa sätt.

Verksamheten ligger i natursköna Tyringe, en vacker kurort med närhet till natur och rekreationsområden.

Placeringsförfrågan

A person standing posing for the camera
Minela Zarifovic Placeringskoordinator 072-246 48 32

Du kan också ringa 0771-11 33 11 eller

skicka förfrågan via formulär