Hem 0771-11 33 11 För förfrågan LSS Egen regi
Sök gruppbostad Till våra LSS-boenden

Gamla Vägen

Gamla Vägens LSS är ett gruppboende för vuxna §9.9 PK 2, beläget i Åstorp. Boendet drivs i egen regi med sex fullvärdiga lägenheter.

  1. Driftsform
    Egen regi
  2. Inriktning
    LSS § 9:9 Pk 2
  3. Specialkompetens
    Vuxna med förvärvade hjärnskador

Om oss

Se en 3D-visning av en lägenhet här!

Vårt boende

På Gamla Vägen erbjuds en lugn och attraktiv boendeform för vuxna inom LSS personkrets 2. Det nybyggda boendet består av sex stycken fullvärdiga lägenheter där varje lägenhet är modernt utrustad med egna stora badrum med dusch, toalett, tvättmaskin och torktumlare. Lägenhetens kök är utrustat med kyl, frys, spis, ugn och diskmaskin. I huset finns det två avskilda gemensamma ytor, dels ett kök men även ett tv-rum. Boendet har en trevlig atmosfär där vi värdesätter trivseln och alltid har klienten i fokus. På närliggande enheter finns tillgång till Snouezel och daglig verksamhet. Det finns också möjlighet för daglig verksamhets personal att vid behov genomföra aktiviteter på boendet. I Åstorp är det nära till kollektiva förbindelser, både mot Helsingborg och Kristianstad, om man någon dag önskar annat än det samhället kan erbjuda av affärer, restauranger, frisör, simhall, ishall och bowlinghall. I Åstorp är också naturen en stor tillgång med sitt vackra läge vid Söderåsens sluttning. 

Vårt arbetssätt

Alla har rätt till ett bra liv, vilket bland annat innebär att man ska kunna leva ett så självständigt sätt som möjligt även om man drabbas av en förvärvad hjärnskada. På Gamla Vägen arbetar vi utifrån individuella genomförandeplaner där de boendes behov och önskemål står i fokus. Vi arbetar med lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik men använder oss även av ett utbildningsprogram bestående av tre delar från NeuroKompetens i Skåne. Detta gör vi för att hålla oss uppdaterade med nya forskningsresultat och därigenom fortlöpande utveckla våra kunskaper om hjärnan och dess funktioner. Vårt professionella team arbetar med vetskapen om att hjärnan är ett föränderligt organ och genom att aktivt arbeta med den kan även förlorade funktioner regenereras.

Vår personal och kompetens

På Gamla Vägen har vi en god bemanning och personal dygnet runt. Varje klient väljer sin egen kontaktman som ska säkerställa kvaliteten på den service och det stöd som ges. För att arbeta på Gamla vägen krävs det en grundläggande utbildning som hos oss är Omvårdnadsutbildning, Barn- och fritidsprogrammet alternativt en utbildning som personlig assistent. Vi värdesätter eftergymnasiala utbildningar. Tydliga ansvarsområden såsom kvalitets-, värdegrunds-, dokumentations- och aktivitetsansvar ingår också i vårt uppdrag.

Placeringsförfrågan

A person standing posing for the camera
Minela Zarifovic Placeringskoordinator 072-246 48 32

Du kan också ringa 0771-11 33 11 eller

skicka förfrågan via formulär