Hem 0771-11 33 11 För förfrågan LSS Egen regi
Sök gruppbostad Till våra LSS-boenden

Gredelby LSS

Boendet riktar sig till personer inom personkrets 1, alltså personer med utvecklingsstörning eller autism.

 1. Driftsform
  Egen regi
 2. Inriktning
  LSS § 9:9 Pk 1
 3. Specialkompetens
  Utvecklingsstörning, autism eller autimsliknande tillstånd
 • Hitta hit Forngravsvägen 2 74142 Knivsta

Boendet

Bostaden består av 8st fullt utrustade 2-rums lägenheter på ca 45 kvm med enskild uteplats eller balkong och förråd. Det ges möjlighet till vistelse i flera gemensamhetsutrymmen för samvaro med personal och grannar. Boendet är beläget nära Knivsta centrum med affärer och restauranger samt Knivsta station, i närområdet finns även naturområden med friluftsspår och badplats. Från Knivsta station tar du dig in till centrala Uppsala på 10 minuter och till Stockholms Central på 30 minuter. Boendet har även en buss som underlättar vid aktiviteter eller om man i början behöver hjälp att ta sig till jobbet.

Hög digital nivå

Vi satsar på en hög digital nivå. Vi använder en app i telefon eller surfplatta där man kan få fram både schema, vilken personal som stöttar samt välja om man vill ha påminnelser kopplade till schemat. Information kommer också förmedlas via interna Tv-apparater. Alla lägenheter kommer ha Google home som kan användas för att styra apparater och få hjälp i hemmet. Det finns flera olika gemensamhetsutrymmen där man kan spela på en bra speldator med VR glasögon, titta på film, spela TV spel, pyssla i pysselrummet eller bara umgås med grannar och personal.

Vårt arbetssätt

Alla har rätt till ett bra liv, vilket innebär att man ska ha förutsättningar för att kunna leva så självständigt som möjligt. Hos oss arbetar vi utifrån individens behov i centrum (IBIC). Personalen har till uppgift att stödja den enskilde i vardagen med målsättning om ökad självständighet utifrån individuella förutsättningar. Personalstöd erbjuds under dygnets alla timmar. Stödet ges utifrån dina önskemål och i samverkan med personal för att skapa en fungerande och trivsam vardag utifrån individuella behov.

Exempel på aktiviteter som den enskilde ges stöd i:

 • Skapa struktur och rutiner i vardagen
 • Hitta en fritidssysselsättning samt sysselsättning
 • Motivering till att genomföra de aktiviteter man planerat, till exempel att komma iväg till jobbet
 • Hemliv (matlagning, tvätt, personlig hygien)
 • Genomföra aktiviteter
 • Kontakt med familj och vänner
 • Kontakt med myndigheter
 • Kontakt med hälso- och sjukvård

Kompetens

Hos oss erbjuder vi bred kompetens när det gäller kunskap inom psykiatri, hälsa, välmående, pedagogik samt motiverande arbete. Vi har beteendevetare, hälsopedagog samt en stödpedagog på plats. Vi arbetar efter metoderna lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och motiverande samtal. Stödpedagogens uppgift är att säkerställa att vi arbetar enligt de metoder vi ska och även handleda övriga medarbetare i dessa metoder. Ett stort fokus kommer i början ligga på att tillsammans ta fram en bra genomförandeplan med möjlighet till att kunna påverka alla delar i sitt liv och få stöttning i det på ett bra sätt. Vi kommer arbeta mycket utifrån individens egna styrkor.

Sysselsättning

Vi satsar extra på att hitta en sysselsättning som fungerar. Vi tror det är viktigt för att kunna hålla sina rutiner och för att må bra. Vi kommer arbeta med de lokala företagen för att kunna erbjuda praktikplatser med möjlighet till anställning. Vi driver också en egen verksamhet i form av en second hand butik med ett litet café. Detta gör att vi kan erbjuda en sysselsättning på olika nivåer redan från dag 1. Vi har även vår egen dagliga verksamhet i Uppsala med flera olika inriktningar, bland annat finns en riktig musikstudio.

Placeringsförfrågan