Hem 0771-11 33 11 För förfrågan LSS Egen regi
Sök gruppbostad Till våra LSS-boenden

Gredelby serviceboende, LSS

I Knivsta bygger vi just nu ett serviceboende enligt LSS. Boendet riktar sig till personer inom personkrets 1, alltså personer med utvecklingsstörning eller autism.

 1. Driftsform
  Egen regi
 2. Inriktning
  LSS § 9:9 Pk 1
 3. Specialkompetens
  Utvecklingsstörning, autism eller autimsliknande tillstånd

Om oss

Se en 3D-visning av en boendet här!

Personalgruppen kommer att vara särskilt inriktade på kunskap inom psykiatri. Vi kommer även anställa en stödpedagog för att ha bättre kunskap i pedagogiska frågor och bättre kunna anpassa oss till varje individs behov. 

Boendet har åtta lägenheter på 2 rum och kök, fördelade på två plan. Varje lägenhet har en egen uteplats eller egen balkong. I huset finns också ett gemensamt kök och ett gemensamt vardagsrum. I boendet kommer det vara en hög nivå av digitalisering, bland annat med scheman och annan information via intern-TV.

På lagom promenadavstånd tar man sig till Knivsta centrum där det finns affärer, gym, bad, apotek och restauranger. Det finns även ett par fina badsjöar i närheten. Man tar sig också snabbt till Knivsta station där tågen stannar regelbundet och tar dig till Uppsala eller Stockholm.

Hos oss arbetar vi utifrån individens behov i centrum (IBIC).

Tillsammans med kontaktman, gör vi genomförandeplan där de specifika behoven utifrån uppdraget står i fokus. Med dig går vi igenom vilka mål du har samt vilka intressen som du vill bibehålla alternativt pröva på.

Vi arbetar bland annat utifrån metoderna:

 • Tydliggörande pedagogik
 • LAB (låg affektivt bemötande)

Placeringsförfrågan