Hem 0771-11 33 11 För förfrågan LSS Egen regi
Sök gruppbostad Till våra LSS-boenden

Gredelby serviceboende, LSS

I Knivsta bygger vi just nu ett serviceboende enligt LSS. Boendet riktar sig till personer inom personkrets 1, alltså personer med utvecklingsstörning eller autism. Boendet kommer stå klart för inflyttning den 17 januari 2022

 1. Driftsform
  Egen regi
 2. Inriktning
  LSS § 9:9 Pk 1
 3. Specialkompetens
  Utvecklingsstörning, autism eller autimsliknande tillstånd

Om oss

Personalgruppen kommer att vara särskilt inriktade på kunskap inom psykiatri. Vi kommer även anställa en stödpedagog för att ha bättre kunskap i pedagogiska frågor och bättre kunna anpassa oss till varje individs behov. 

Boendet har åtta lägenheter på 2 rum och kök, fördelade på två plan. Varje lägenhet har en egen uteplats eller egen balkong. I huset finns också ett gemensamt kök och ett gemensamt vardagsrum. I boendet kommer det vara en hög nivå av digitalisering, bland annat med scheman och annan information via intern-TV.

På lagom promenadavstånd tar man sig till Knivsta centrum där det finns affärer, gym, bad, apotek och restauranger. Det finns även ett par fina badsjöar i närheten. Man tar sig också snabbt till Knivsta station där tågen stannar regelbundet och tar dig till Uppsala eller Stockholm.

Hos oss arbetar vi utifrån individens behov i centrum (IBIC).

Tillsammans med kontaktman, gör vi genomförandeplan där de specifika behoven utifrån uppdraget står i fokus. Med dig går vi igenom vilka mål du har samt vilka intressen som du vill bibehålla alternativt pröva på.

Vi arbetar bland annat utifrån metoderna:

 • Tydliggörande pedagogik
 • LAB (låg affektivt bemötande)

Placeringsförfrågan