Hem 0771-11 33 11 För förfrågan LSS Egen regi
Sök gruppbostad Till våra LSS-boenden

Holmsund

Gruppbostad enligt LSS personkrets 1 i natursköna omgivningar i Gävle. Totalt finns det 6 st lägenheter om 40 kvm. Lägenheterna är ljusa med stora fönsterpartier.

  1. Driftsform
    Egen regi
  2. Inriktning
    Vuxna personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd.
  3. Antal platser
    6

Målgrupp

Vuxna personer inom personkrets 1 med intellektuell funktionsnedsättning, autism eller autismliknande tillstånd.

Boende och lägenheter

Boende i fullvärdig lägenhet med 40 m2 boyta och egen ingång. De boende har tillgång till gemensamma ytor och trädgård. Gruppbostaden ligger i Gävleförorten Bomhus med närhet till kommunikationer, apotek, vårdcentral och butiker. In till centrala Gävle tar det cirka 10 minuter med buss.

Pedagogiskt förhållningssätt

Personal och den boende tar tillsammans fram en individuell genomförandeplan, som återspeglar den enskildes behov och förutsättningar för att skapa sig ett gott liv på Holmsund. Humana värnar om att bidra till de boendes självständighet, personliga integritet och rättssäkerhet. Vi utgår ifrån ett lågaffektivt bemötande, visuell tydliggörande pedagogik, kunskap om funktionsnedsättningen och håller oss uppdaterade kring kognitiva hjälpmedel. Personalen lägger stor vikt vid att bygga upp ett individuellt anpassat arbetssätt till varje boende.

Sysselsättning och fritid

På Holmsunds gruppbostad anpassas kultur- och fritidsutbudet efter individens egna mål och förutsättningar. Personalen jobbar aktivt för att etablera nätverk med intressanta organisationer och fritidsutbudet i Gävle med omnejd.

Placeringsförfrågan

Barbro Altberg Placeringskoordinator

Du kan också ringa 0771-11 33 11 eller

skicka förfrågan via formulär