Hem 0771-11 33 11 För förfrågan LSS Egen regi
Sök gruppbostad Till våra LSS-boenden

Kungsgatan

På uppdrag av Kävlinge kommun driver Humana AB Kungsgatan 39 LSS som ligger i Furulund, cirka 3 km utanför Kävlinge. Det är en gruppbostad som är vackert belägen med skogen som närmsta granne och avser boende i enighet med Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) 9:9, PK1. Boendet är i ett plan och har sex lägenheter.

Vårt boende

Alla sex lägenheter har egen altan och samtliga är anpassade för funktionshinder. Lägenheterna innehåller en liten matplats med spis och kyl integrerat i TV-rum, eget WC och enskilt sovrum. 

I vårt gemensamma utrymme äter vi gemensamma måltider på helgerna. Det är också här vi pysslar och tittar på TV eller film tillsammans, och har trevliga stunder och umgås på ledig tid. 

Vårt arbetssätt

Vi jobbar med lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik, vi lägger även stor vikt vid att erbjuda ett meningsfullt aktivitetsutbud. Vi har aktivitetsombud samt stödpedagog på varje enhet. Personalen följer vår värdegrund som är glädje, engagemang och ansvar där vi eftersträvar ett bra liv till alla där vi sätter individen i fokus. 

Vår personal och kompetens

Den boende har två kontaktpersoner med ansvar för att hålla genomförandeplanen uppdaterad och efterföljd samt att svara upp mot tillgänglighetsprincipen. Personalen ger varje individ stöd och service i enlighet med individens intresse och önskemål. 

Vår enhet leds av en verksamhetschef med hög kompetens och lång erfarenhet. 

Enheten har en stödpedagog som handleder personalen i våra arbetssätt och är metodambassadör.