Hem 0771-11 33 11 För förfrågan LSS Egen regi
Sök gruppbostad Till våra LSS-boenden

Mjösundavägen

Gruppbostad enligt LSS för vuxna med inriktning personkrets 1 (utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd). Boendet ligger vackert beläget med närhet till hav och småbåtshamn. Huset är ett enplanshus med egen uteplats.

 1. Driftsform
  Egen regi
 2. Inriktning
  LSS § 9:9 Pk 1
 3. Specialkompetens
  Utvecklingsstörning, autism eller autimsliknande tillstånd
 • Hitta hit Mjösundsvägen 3B 444 96 Ödsmål
  Karta

Vårt boende

Vi tar emot vuxna från 18 år och uppåt med autism eller autismliknande tillstånd och utvecklingsstörning. Vi kan även ta emot de som tillhör riskbruksgrupp eller som har ett utmanade beteende. Boendet består av sex lägenheter. Lägenheterna är cirka 42 kvadrat med ett eget praktiskt kök, luftigt vardags­rum, mysigt sovrum, badrum och tvätt del. Det finns gemensamma utrymmen för samvaro mellan brukare och personal. Huset har en stor uteplats med trädgård. Du som flyttar in får vara med och inreda din lägenhet eller välja att erhålla ett presentkort till närliggande butiker i området. Wifi ingår i hyran.

Arbetssätt

Personalen hos oss har till uppgift att stödja den enskilde i vardagen med målsättning om ökad självständighet utifrån individuella förutsättningar. De finns till hands dygnet runt och stödjer genom exempelvis kravanpassning vilket innebär balans mellan aktivitet och återhämtning, samt tillgänglighetsanpassning för ökad självständighet. Personal och enskild samverkar utifrån genomförandeplan och aktivitetsplaneringen för en fungerande och trivsam vardag.

Vi strävar efter att alla ska få inflytande i verksam­heten med hänsyn tagen till var och ens förmågor och förutsättningar. Vilket innebär att skapa en trygg, inspirerande och levande miljö för varje enskild boende. Vi på Mjösundavägen vill skapa ett hem för varje boende, där den kan finna mening med sin tillvaro, känna delaktighet i sin vardag och framför allt känna trygghet i alla nya moment.

Metoder och kompetens

Vi har stödpedagoger och undersköterskor i verksam­heten. Personalen har eftergymnasial utbildning från högskola eller yrkeshögskola så som socialomsorg, specialpedagogisk/ socialpedagog eller gymnasial omvårdnadsutbildning med inriktning på LSS. Personalen har även erfarenhet av arbete utifrån personkrets 1.

Vår metod har sin grund i kognitionsteorier.

Vi arbetar med:

 • Tydliggörandepedagogik
 • Lågaffektivtbemötande
 • AKK
 • Motiverande samtal (MI) 

Geografi och aktiviteter

Boendet är beläget i Ödsmål, cirka fem kilometer från Stenungssund. En kort promenad tar dig till bussförbin­delser som både går till Svanesund, en västkustidyll, eller Centrala Stenungssund med utbud av matbutiker, restauranger, shopping, kulturaktiviteter, vårdenheter, apotek och gym.

I centrala Stenungssund finns även tågförbindelser till Göteborg och Uddevalla.

Boendet ligger på landet, men trots detta finns det myck­et aktiviteter i närheten. Utöver badplatser och vandring­sleder finner du: Jordhammars herrgård med restaurang, loppmarknad, marknader och café. Ödsmåls kyrka som bedriver många aktiviteter, bland annat Bingo och musikkvällar. Stenungssunds ridklubb och Ödsmåls kappseglingsklubb för den som vill prova.

Sysselsättning

Vi har skapat kontakt med närliggande aktörer för att kunna erbjuda våra boende någon form av sysselsättning utifrån intresse och förmåga.

Vi erbjuder:

 • Stavgång varje fredag i Ödsmål kyrka, fika erbjuds efteråt. Finns möjlighet att vara med på middag en dag i veckan där man får lov att vara med och duka.
 • Vi har tillgång till församlingshemmet en dag i veckan där personalen tillsammans med de boende har olika skaparverkstäder.
 • Hjälpa till med hästar och grisar i Valsäng ridklubb. Finns möjlighet att rida om intresse finns.
 • På måndagar finns det möjlighet att arbeta med olika typer v hantverk samt ha musikstund i Humlebråten.
 • Hjälpa till med trädgårdsarbete och plantering i Bosses trädgård.
 • Hjälpa till med utfodring och skötsel på en minibondgård.
 • Hjälpa till att sköta anläggningen på hundcenter.

Dessa aktiviteter ligger på gångavstånd från vårt boende. Vi har även samarbete med Orust hundklubb och Kåvemark Orust som är en anläggningsfirma.

Framtidsmål

Då boendet är nyöppnat finns möjligheter till utveckling! Vår målsättning är att skapa ett boende med lantlig idyll. Vårt gemensamma motto är att skapa harmoni och meningsfullhet i livet. Här kommer de boende känna en delaktighet i sin vardag, de ska kunna påverka hur verksamheten ska utformas och vara en del av helheten.  Med hjälp av många samarbeten och ideella föreningar kan vi erbjuda hög sysselsättningsgrad. Med vår omgivning och natur kan vi skapa lugn och trygghet. Det enda som sätter gränserna är fantasin.

Placeringsförfrågan

A person standing posing for the camera
Minela Zarifovic Placeringskoordinator 072-246 48 32

Du kan också ringa 0771-11 33 11 eller

skicka förfrågan via formulär