Hem 0771-11 33 11 För förfrågan LSS Egen regi
Sök gruppbostad Till våra LSS-boenden

Mjösundavägen

Gruppbostad enligt LSS för vuxna med inriktning personkrets 1 (utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd). Boendet ligger vackert beläget med närhet till hav och småbåtshamn. Huset är ett enplanshus med egen uteplats.

 1. Driftsform
  Egen regi
 2. Inriktning
  LSS § 9:9 Pk 1
 3. Specialkompetens
  Utvecklingsstörning, autism eller autimsliknande tillstånd

Vårt boende

Boendet riktar sig mot vuxna inom personkrets 1 LSS (LSS §9:9).

Det är ett boende bestående av sex lägenheter. Lägenheterna är cirka 42 kvadrat med ett eget praktiskt kök, luftigt vardagsrum, mysigt sovrum, badrum och tvätt del. Det finns gemensamma utrymmen för samvaro mellan brukare och personal. Huset har en stor uteplats med trädgård. Du som flyttar in får vara med och inreda din lägenhet eller välja att erhålla ett presentkort. Wifi kommer även att ingå i hyran.

Arbetssätt

Personalen hos oss har till uppgift att stödja den enskilde i vardagen med målsättning om ökad självständighet utifrån individuella förutsättningar. Personalen finns till hands dygnet runt och stödjer genom exempelvis kravanpassning vilket innebär balans mellan aktivitet och återhämtning, samt tillgänglighetsanpassning för ökad självständighet. Personal och enskild samverkar utifrån genomförandeplan och aktivitetsplaneringen för en fungerande och trivsam vardag. 

Vi strävar efter att alla ska få inflytande i verksamheten med hänsyn tagen till var och ens förmågor och förutsättningar. 

Metoder och kompetens

Vi har stödpedagoger och undersköterskor i verksamheten. Personalen har exempelvis eftergymnasial utbildning från högskola eller yrkeshögskola så som socialomsorg, special- och socialpedagog eller gymnasial omvårdnadsutbildning med inriktning på LSS. Personalen har även blandad erfarenhet av arbete utifrån personkrets 1.

Vår metod har sin grund i kognitionsteorier.
Vi arbetar med:

 • Tydliggörandepedagogik
 • Lågaffektivtbemötande
 • AKK
 • Motiverande samtal (MI) 

Framtidsmål

Då boendet är nyöppnat finns möjligheter till utveckling! Vår målsättning är att skapa ett boende med lantlig idyll. Vi strävar efter att skapa harmoni och låta de boende testa på allt från odling, bakning till gårdsbageri eller trädgårdssysselsättning. Det enda som sätter gränserna är fantasin.

Geografi och aktiviteter

Boendet är beläget i Ödsmål, cirka fem kilometer från Stenungsund. En kort promenad tar dig till bussförbindelser som både går till Svanesund, en västkustidyll, eller Centrala Stenungsund med utbud av matbutiker, restauranger, shopping, kulturaktiviteter, vårdenheter, apotek och gym. 

I centrala Stenungsund finns även tågförbindelser till Göteborg och Uddevalla. 

Boendet ligger på landet, men trots detta finns det mycket aktiviteter i närheten. Utöver badplatser och vandringsleder finner du Jordhammars herrgård med restaurang, loppmarknad, marknader och café. Ödsmåls kyrka som bedriver många aktiviteter, bland annat Bingo och musikkvällar! Stenungsunds ridklubb och Ödsmåls kappseglingsklubb för den som vill prova.

Placeringsförfrågan

Minela Zarifovic Placeringskoordinator vuxna

Du kan också ringa 0771-11 33 11 eller

skicka förfrågan via formulär