Hem 0771-11 33 11 För förfrågan LSS Egen regi
Sök gruppbostad Till våra LSS-boenden

Sandtäppevägen

Sandtäppevägens gruppbostad välkomnar vuxna personer med autism, utvecklingsstörning eller autismliknande tillstånd (personkrets 1 enligt LSS).

  1. Driftsform
    Egen regi
  2. Inriktning
    Boende för vuxna från 18 år
  3. Specialkompetens
    LSS, personkrets 1, Vuxna med autismspektrum eller utvecklingsstörning.

Om Sandtäppevägen

Sandtäppevägens gruppbostad är belägen i det stillsamma villaområdet Mosås, ca. 20 min söder om centrala Örebro.

Bostaden består av 6st fullt utrustade 2-rums lägenheter om ca. 40 kvm med gemensam uteplats. Hit välkomnas personer som omfattas av personkrets 1 och som önskar bo i en gruppbostad med stor möjlighet att leva ett självständigt liv med närhet till personalstöd dygnet runt.

Våra metoder har sin grund i kognitionsteorier. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande och AKK.

Vi erbjuder en meningsfull fritid utifrån individuella önskemål, förutsättningar och behov med inriktning på rörelse och natur.

Umgänge med grannar/medboende erbjuds i gemensamhetsutrymmen där det finns tillgång till kök, TV-rum och ett antal aktiviteter. Stöd vid fritidsaktiviteter eller dagliga aktiviteter (hygien, tvätt, matlagning, dygnsrytm etc.) planeras av den enskilde tillsammans med en utsedd kontaktman. Kontaktmannen, samt en vice kontaktman (vid frånvaro av ordinarie), planerar vardagen tillsammans med den enskilde för att säkerställa en stimulerande vardag med god balans mellan aktivitet och vila.

Sandtäppevägens gruppbostad har goda kommunikationsmöjligheter som gör att de boende enkelt kan ta sig till aktiviteter i centrala Örebro eller områden runt omkring. I nära anslutning till området Mosås finns Marieberg Galleria med omkringliggande butiker av olika slag. I Örebro finns ett stort utbud av idrottsevenemang, aktivitetscentret Tegelbruket, träningsanläggningar, biografer och muséer. Då den enskilde har ett beslut eller önskemål om sysselsättning, i form av Daglig Verksamhet, praktikplats, eller anpassade studier, stödjer personalen den enskilde till att söka efter och fullfölja detta.

Placeringsförfrågan