Hem 0771-11 33 11 För förfrågan LSS Egen regi
Sök gruppbostad Till våra LSS-boenden

Kanalvägens dagliga verksamhet

Kanalvägen i Täby är en arbetsinriktad daglig verksamhet som vänder sig till personer inom personkrets 1 LSS.

 1. DRIFTSFORM
  Egen regi
 2. INRIKTNING
  LSS, personkrets 1, vuxna med autism, utvecklingsstörning eller autismliknande tillstånd.
 3. MÅLGRUPP
  Vuxna från 18 år
 • Hitta hit Kanalvägen 17 183 38 Täby
  Karta

Om oss

Vi är en arbetsinriktad daglig verksamhet på ca 1200 kvm, i centrala Täby med många enskilda rum och grupprum. Vi tror på personlig utveckling och glädjen i skapandet, där individen ges möjlighet till att lyckas och växa, och får förutsättning till en meningsfull vardag och tillvaro. På Kanalvägen arbetar vi med flera olika inriktningar och kommer utveckla verksamheten efter förfrågan och önskemål.   

Vi strävar efter att arbeta med externa aktörer för att ge möjlighet till arbetspraktik i vårt närområde.  

Finsnickeri

Vi erbjuder finsnickeri med möjlighet till att skapa stora och små projekt i trämaterial med hjälp av hammare, spik, lim, rep, skruvdragare, träbollar med mera. Allt tillsammans med kunnig personal.  

Ateljé och hantverk 

Här ges möjlighet att rita, måla, dreja, pärla, klippa och klistra. Sy, sticka samt skapa inredning. Vi erbjuder även tovning, skapa i lera, gips och betong. Vi ser framemot att fylla verksamhets väggar med konst skapat av arbetstagare.  

Musik och media 

Via vår inriktning musik och media erbjuder vi arbete framför datorn, fotografering, skivande, skapa musik samt kunskaper i programmering. Kanske det rent utav skapas en egen tidning.  

Teater 

I vår teater ger vi möjlighet till att spela olika roller och har ett stort utbud av rekvisita. Här kan det skapas en teatergrupp och det ges möjlighet att få prova på den yrkesrollen. Teatern erbjuder skapande, glädje, utveckling och engagemang. 

Arbetspraktik 

Vi arbetar med att hitta individuella placeringar på företag eller arbetsplatser. Arbetet kan även kombineras med några av våra övriga inriktningar.  

Personal och arbetssätt 

Personalen har kunskap om musik och media, hantverk, snickeri samt teaterkunskaper. Vi anpassar stöd och insatser utifrån individuella behov och förutsättningar. Kanalvägens dagliga verksamhet bygger på självständighet, inflytande, arbetsinnehåll och individuellt anpassat stöd.  

All personal utbildas i Humanas tre grundläggande metoder:  

 • Lågaffektivt bemötande 
 • Alternativ och kompletterande kommunikation
 • Tydliggörande pedagogik  

Övrigt 

Vi erbjuder aktiviteter i vårt rörelserum, där vi ger möjlighet till filmvisning, gympa, yoga samt övning för teatergrupp. Vi erbjuder även gemensamma aktiviteter såsom fest vid eller kring högtider.