Hem 0771-11 33 11 För förfrågan LSS Egen regi
Sök gruppbostad Till våra LSS-boenden

Palmbladsgatans dagliga verksamhet

Sysselsättning i form av daglig verksamhet enligt LSS 9.10. Vi erbjuder arbetsinriktad verksamhet i en kreativ miljö i Uppsala.

 1. Driftsform
  Egen regi
 2. Målgrupp
  Vuxna från 18 år
 3. Inriktning
  LSS, personkrets 1, vuxna med autism, utvecklingsstörning eller autismliknande tillstånd.

Om oss

Se en 3D-visning av vår verksamhet här!

Våra fyra områden är Trädgård och miljö, Kulturskaparna, Teknikbanken och Konsulterna.


Gräsrötterna - Trädgård och miljö
Vi erbjuder främst utomhusarbete. Arbetsuppgifter anpassas efter årstiderna.

Uppgifter kan bestå av gräsklippning, snöskottning, planteringar och att hjälpa till med sysslor på Humanas enheter i och kring Uppsala. Du får också ta hand om bilar i Humanas verksamheter. Hämtning och sortering av återvinningssopor från våra enheter ingår också.

Kulturskaparna
I vår fina studio finns möjligheter till inspelning av musik och sång, skapande av poddar och andra ljudinspelningar. Här finns många olika instrument att spela och öva på.

I vår ateljé kan du måla, rita, skapa och pyssla. Vi jobbar med färger och former i olika teman. Här kan du också trycka servetter, trycka tröjor, sy, sticka, göra broscher m.m. Vi håller öppet hus två gånger om året.

Dans och dramasalen inbjuder till rörelse och uttryck av olika slag. Minst en gång per år visas en färdig uppsättning för allmänheten.

Konsulterna - Lego-/lagerarbete
Här förekommer olika sorters arbete utifrån uppdrag vi får, t.ex. vika kartonger, sortera produkter eller packa och skicka varor.

Teknikbanken
För dig som gillar teknik, att skruva och laga. På Teknikbanken arbetar du med att fixa tekniska apparater (datorer, skrivare, telefoner) från Humanas enheter. Det som går att laga, lagas och det som ska slängas skruvas isär och sorteras innan kassering.

Vem jobbar här?
Vi riktar oss till personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, utvecklingsstörning, autism och autismliknande tillstånd.

Vi anpassar insatser utifrån ditt individuella behov och dina förutsättningar. Humanas dagliga verksamhet bygger på självständighet, inflytande, arbetsinnehåll och individuellt anpassat stöd. Här kan du använda dina styrkor, intressen och förmågor. Vi vill skapa möjligheter att lyckas och växa som person.

Kompetens
Vi har god kunskap och kännedom om LSS lagstiftning, funktionsnedsättningar och problemskapande beteenden. All personal utbildas i Humanas tre grundläggande metoder:

 • Lågaffektivt bemötande
 • Alternativ och kompletterande kommunikation (AKK)
 • Tydliggörande pedagogik

Vid sidan av våra arbetshandledare finns tillgång till arbetsterapeut och specialpedagog. Regelbunden handledning erbjuds.

Bra att veta
Alla arbetstagare erbjuds fysisk aktivitet genom att träna i vårt gym eller ta promenader. I våra sinnesrum Skogen och Stranden kan du få avkoppling och sinnesstimulering.

Vi erbjuder våra arbetstagare gemensamma aktiviteter såsom friluftsdagar, konserter, after work och förstås jul- och sommarfest.

Arbetstider
Vi har öppet kl. 8:00 - 17:00, måndag - fredag.