Hem 0771-11 33 11 För förfrågan LSS Egen regi
Sök gruppbostad Till våra LSS-boenden

Palmbladsgatans dagliga verksamhet

Palmbladsgatan i Uppsala är en arbetsinriktad daglig verksamhet som vänder sig till personer inom personkrets 1 LSS.

 1. Driftsform
  Egen regi
 2. Målgrupp
  Vuxna från 18 år
 3. Inriktning
  LSS, personkrets 1, vuxna med autism, utvecklingsstörning eller autismliknande tillstånd.
 • Hitta hit Palmbladsgatan 2A 754 50 Uppsala
  Karta

Om oss

Se en 3D-visning av vår verksamhet här!

Palmbladsgatan är en arbetsinriktad daglig verksamhet som vänder sig till dig inom personkrets 1 LSS. På Palmbladsgatan tror vi på ett livslångt lärande och vill skapa en verksamhet där du ges möjlighet att lyckas och förutsättningar att växa.
Vi har fem olika inriktningar att välja mellan. Du läser mer om dem nedan. Har du svårt att välja en inriktning finns möjligheten att delta i flera olika.

Ansökan om insats samt val av utförare görs hos biståndshandläggare i din kommun.

Ateljé
Här arbetar vi med återbruk och skapar nya saker av gamla. Du kan välja att arbete med olika typer av hantverk. Du kan sy hårsnoddar, virka eller sticka grytlappar, sy tygkassar eller göra nyckelringar. Vill du så finns även möjlighet att pärla, rita, måla och mycket mer.

Snickeri
För dig som tycker om att måla och snickra. Här får du tillverka fågelholkar, äppellådor, skärbrädor, blomlådor och smörknivar. När du arbetar i snickeriet får du lära dig att använda olika verktyg exempelvis skruvdragare, hammare, hyvel och stämjärn.

Service och trädgård
En inriktning för dig som tycker om att vara ute och röra på dig. I service- och trädgårdsgruppen arbetar du med att leverera dagligvaror till våra boenden, hämta och sortera återvinning. Du kan även arbeta med att skotta snö, planera växter, sköta rabatter och kratta löv. Du hjälper också till att tvätta våra bilar.

Musikstudio
För dig som älskar musik. Här skapar och spelar du in din egen musik. Vi erbjuder en fullt utrustad studio, en mindre studio samt ett stort ensemblerum med bland annat piano, gitarr, bas och trummor. I våra studios arbetar du individuellt eller i mindre grupp.

I vårt stora ensemblerum arbetar du främst i grupp. Du sjunger eller spelar instrument med stöttning av kollegor och arbetshandledare.  Vi har olika teman efter säsong, jul, sommar, höst. För dig som vill finns även möjlighet att ge ut gemensamma låtar eller videos. 

Arbetspraktik
Du har ett långsiktigt mål att hitta ett arbete på den öppna arbetsmarknaden. Vi arbetar med att hitta en individuell placering för dig på ett företag eller arbetsplats.

Inom arbetspraktik får du stöd och handledning från arbetshandledare via telefon eller på plats. Arbetspraktik kan även kombineras men någon av våra övriga inritningar.

Personal och arbetssätt
All personal utbildas i Humanas tre grundläggande metoder:

 • Lågaffektivt bemötande
 • Alternativ och kompletterande kommunikation 
 • Tydliggörande pedagogik

Vi anpassar stöd och insatser utifrån dina individuella behov och förutsättningar. Palmbladsgatan bygger på självständighet, inflytande, arbetsinnehåll och individuellt anpassat stöd.
Personalen har även kunskap om musik, studioarbete, konst, snickeriarbete samt fotografering.

Övrigt
Vi erbjuder fysisk aktivitet så som att träna i vårt gym, delta i promenader samt andra aktiviteter såsom jul- och sommarfester.