Hem 08-599 299 00 Växel
Kontakta oss Här hittar du våra kontaktuppgifter.
Fiskar i ett akvarium. En pojke tittar på fiskarna.
Tillbaka till Habiliteket

Habilitekets korttidsverksamhet riktar sig till barn och ungdomar med flerfunktionsnedsättning i åldrarna 2-23 år.

Korttidsverksamheten erbjuder en väl planerad rekreation i en stimulerande och strukturerad miljö. På Habiliteket sätts individen i centrum, aktiviteter planeras utifrån barnets individuella behov. Vi arbetar efter ledorden trygghet och glädje. Vårt mål är att barnet ska möta samma kompisar och personal i sin helg.

Det ska vara roligt att vara på korttids. Barnet får möjlighet att träffa sina vänner och uppleva saker tillsammans. Fritidsaktiviteter och nöjen står på schemat. På korttids får barnet chans att koppla av och ha kul. Aktiviteter kan vara allt från att bada, baka, sjunga eller åka på olika utflykter.

Lokalerna är stora och ljusa och specialanpassade för barnen. Det finns också en stor gård att leka på – även den anpassad på bästa sätt för barnen. Vårt mål är att barnet själv ska kunna ta sig fram och stimuleras till självständighet och lek. De flesta barnen på korttids går även i Habilitekets förskola/skola vilket ger ett helhetskoncept för familjen. Samarbetet mellan verksamheterna är en stor trygghet för barn, föräldrar och personal och ger en samlad kunskap och helhetssyn på barnet. 

Sommarkorttids

På sommaren har vi öppet under tre veckor och har då möjlighet att erbjuda barnen en längre sammanhängande korttidsvistelse. Sommarlägren är fyllda av roliga aktiviteter då man kan bada, ha picknick i något grönområde eller åka till Gröna Lund. Att vara på sommarkorttids är en upplevelse för barnen med mycket roligt att se fram emot.

Kontakta oss