Hem 08-599 299 00 Växel
Kontakta oss Här hittar du våra kontaktuppgifter.

Referenser

Stella – går i grundsärskolan

Stella började på en vanlig förskola med en resursperson när hon var 14 månader gammal. När Stella sedan närmade sig 4 år tyckte vi inte längre att det fungerade bra, Stella fick inte sina behov tillgodosedda. När vi sedan fick möjlighet att titta på alternativ. Var Habiliteket det första stället vi gjorde ett studiebesök på. Vi kände nästan på en gång när vi klev innanför dörren att det här var vårt ställe!

Charlotta och Stella sitter vid köksbordet

Den värme och det engagemang som man känner att de har för våra barn är slående. Verksamheten är professionell. Det bygger på att varje enskilt barn ska få det de behöver för att få utvecklas på ett ultimat sätt. De har en pedagogisk tanke med allt de gör. Det genomsyrar verkligen det dagliga arbetet.

Efter bara några månader på Habiliteket märker vi en stor skillnad på Stella. Hon är en mycket gladare och mer nöjd tjej idag!

Dessutom är det ett stort extra plus för att alla terapeuter finns i företaget . Att det även de blir en naturlig del av barnens vardag. Träningen som barnen behöver integreras med förskolans verksamhet. Att det sedan även finns skola och kortis under samma tak. Gör att vi ser att Stella kommer att kunna vara här på Habiliteket. Under hela sin skolgång och uppväxt, kan det bli tryggare än så?

Charlotta Finnman mamma till Stella.


Emil – gick i grundsärskolan

Vi är nöjda med att Habiliteket har helheten. På så sätt att vi har alla insatser som Emil behöver på skolan. Han behöver inte lämna skolmiljön. Vi som föräldrar behöver inte heller lägga tid och energi på att resa till habiliteringen. När Emil behöver nya hjälpmedel eller kontakt med terapeuter och pedagoger.

Personalen är engagerade, lyhörda och kreativa i sitt sätt att försöka hitta lösningar på problem som uppstår. Till exempel har vi nyligen fått hjälp av hela arbetsgruppen runt Emil och kökspersonalen. Att sätta ihop ett kostprogram för att snabbt öka Emils energiintag. Skola och korttidshem är integrerat. Så att Emil känner sig hemma och trygg i lokalerna och med personalen. Som ibland arbetar på både korttids och skola. Övergången från skolfredag direkt till helgkorttids är därför väldigt smidig.

Familjen Brink