Hem 0771-11 33 11 För förfrågan LSS Egen regi
Sök gruppbostad Till våra LSS-boenden

"Min arbetsplats utvecklas hela tiden och jag med den"

Fredrik är fritidsledare på Ekeliden och en riktig glädjespridare. Musik är den stora passionen och han både spelar och sjunger. Dansar gör han också om han måste, vilket händer inte alltför sällan.

Fredrik spelar gitarr

– Att arbeta som fritidsledare är som att arbeta med min hobby, säger Fredrik. 

Han har arbetat på Ekeliden i över sex år och har sin bakgrund inom musiken. Först med estetisk musiklinje på gymnasiet och sedan två år inom jazzmusiken. Under en tid av arbetslöshet ramlade han in i vårdens och omsorgens värld och har blivit kvar eftersom han stormtrivs.

– Min arbetsplats utvecklas hela tiden och jag med den, berättar Fredrik. En styrka i vår verksamhet är enkelheten och att vi snabbt kan ta beslut om att göra aktiviteter, vi arbetar med frihet under ansvar. Det är enkelt att göra saker som till exempel att gå på konsert, gå ut och dansa eller bara göra en enkel tur på stan i vår egen buss.

Musiken har också blivit en viktig och uppskattad del av verksamheten på Ekeliden sedan Fredrik började där. Och att hans arbetsglädje smittar vittnar både de boende och kollegor om.

– Det är helt fantastiskt att få arbeta så nära människor och och få bidra till ren och äkta glädje och livslust, avslutar Fredrik med ett leende.