1. Start
  2. Nyheter
  3. 90 nya lägenheter när äldreboende öppnar i Täby

90 nya lägenheter när äldreboende öppnar i Täby

Humana Hägerneholm är ett helt nybyggt äldreboende i norra Täby som kombinerar modern teknik och komfort med hög service och medmänskligt bemötande. Här står engagemang, ansvar och glädje i fokus. Den 18 februari välkomnas de första boende.

För att få till den hemtrevliga känslan har varje avdelning utrustats med kaffeservis, tavlor och vackra textilier. Hela boendet är inrett enligt Humanas inrednings- och ljuskoncept med stora fönster i lägenheterna och öppna ytor i kök och vardagsrum.​​​​​​​

Vi ska ha en varm, ombonad och välkomnande känsla. Det är så betydelsefullt för att skapa trygghet, säger Hanna Göthlin, projektledare.

Boendet består av 90 likadana enrumslägenheter fördelade på fem våningsplan, som ligger i två flyglar mot nord och öst. Hägerneholm är Humanas största boende hittills.
Lägenheterna är något utöver det vanliga – stora och luftiga med sina 32 kvadratmeter, och med en optimal planlösning samt generös takhöjd på 3 meter. Fönstren är extra stora och sitter dessutom lite lägre ner vilket ger ett härligt ljusinsläpp och underlättar för till exempel rullstolsburna att se ut. Varje rum har ett trinettkök (ett kompakt kök där allt är samlat på ett och samma ställe), kylskåp, elektroniskt medicinskåp, tv, vårdsäng, sängpanel samt ett stort badrum.

På Hägerneholm kommer de boende att få trygg omsorg dygnet runt i en modern och hemtrevlig miljö. Det kommer att finnas aktiviteter för alla, samt ett gym, en vacker takterrass och trädgård.

För mer information, kontakta:

Anders Broberg

Divisionschef Äldreomsorg Entreprenader

anders.broberg@humana.se070-843 63 08

Hanna Göthlin

Divisionschef Kontrakt

hanna.gothlin@humana.se072-206 60 50