1. Start
  2. Nyheter
  3. Äldreminister Anna Tenje på besök

Äldreminister Anna Tenje på besök

Äldreboendet Södra Järnvägsgatan är ett nybyggt äldreboende som är klimatsmart och – förstås – har fantastisk personal. Det fick äldreminister Anna Tenje ta del av när hon förra veckan besökte Humana.

Det var Växjö, äldreministerns hemstad, som var platsen för studiebesöket. Kommunpolitiken var också representerad med omsorgsnämndens ordförande och vice ordförande. Från Humana var bland andra äldreomsorgens chef, Anders Broberg, på plats, på boendet Södra Järnvägsgatan.

– Det är alltid roligt när våra beslutsfattare vill komma på besök. Vi är stolta över och visar gärna upp våra verksamheter. Och naturligtvis är det våra engagerade medarbetare som är de viktiga budbärarna och guiderna på plats.

Ministern och kommunpolitikerna fick övergripande information om Humanas äldreomsorg, besökte en avdelning och träffade både medarbetare och boende. Kaffe, tårta och rundabordssamtal med boende var besökets höjdpunkt.

Renée Dahlin, aktivitets- och bemanningsansvarig, och Katja Törnblad, arbetsterapeut (och fotograf för dagen) berättade om boendet och det dagliga innehållet.

– Vi hade mycket att visa upp och diskutera, kring äldreomsorgens utmaningar och möjligheter. Det handlar om teknik, måltider, aktiviteter för de boende – men också om utbildning och hur vi kan locka fler unga till yrken inom äldreomsorgen, berättar Anders Broberg.

Äldreministern kunde konstatera att Humana erbjuder en fin verksamhet, inte minst utifrån medarbetarnas engagemang och glädje.

– Vi har superfina lokaler, i Växjö och på våra andra boenden runtom i landet, men det är medarbetarnas glädje, engagemang och ansvar som är grunden för att vi kan erbjuda en god omsorg.

Genom att driva äldreomsorg av hög kvalitet bidrar Humana både till äldres trygghet och fria valmöjligheter. I de kommuner där vi verkar hjälper vi till att tillgodose de ökande behoven när de äldre blir fler – både med bra boendemiljöer, och genom att vara en attraktiv arbetsgivare.