Hem

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

Varför får vi på Humana använda personlig information om dig?

Du eller dina föräldrar/vårdnadshavare eller socialtjänsten kan behöva ge personlig information om dig till oss för att vi ska kunna göra det som vi har kommit överens om.

Det kan till exempel vara att du har en assistent från Humana eller att vi har hand om familjehemmet du bor på.

Ibland står det i lagen att vi måste använda informationen om dig, och alla måste följa lagen.

Det kan också vara så att vi har funderat över olika intressen och kommit fram till att vi behöver din information och att du antagligen skulle tycka att det går bra. Ett intresse kan till exempel ha att göra med att något är bra för hela samhället. Du har rätt att veta hur vi har tänkt. Fråga oss gärna i så fall.

Vi använder ibland extra hemlig information om dig som vi måste skydda extra mycket. Det kan till exempel vara information om hur du mår eller din religion. Vi använder bara extra hemlig information om dig när vi verkligen måste det. Det kan vara till exempel:

  • När du själv har sagt till oss att det går bra. I så fall har du alltid rätt att ångra dig. Kom ihåg: du som är under 13 år får inte själv bestämma att vi får använda informationen. Då behövs att dina föräldrar/vårdnadshavare hjälper till
  • När det behövs för att vi ska kunna ta hand om och sköta om dig, till exempel ge dig rätt medicin
  • När det behövs för vi inte är överens och behöver hjälp av en domstol för att lösa det
  • När du själv har berättat för jättemånga om den hemliga informationen, till exempel om du har många följare på sociala medier eller har varit med på TV där du har berättat om informationen.