Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Blodomloppet på distans – ditt deltagande blir avgörande i år!

Blodomloppet är i stort behov av ditt deltagande för att loppen ska överleva och kunna arrangeras även kommande år. Loppen är ett viktigt arrangemang för att uppmärksamma vikten av att ge blod.

I år kommer alla lopp att genomföras på distans under augusti och september. Deltagare kommer ändå att kunna springa eller gå i årets tröja, med nummerlapp på bröstet och få medalj som tidigare – lika fast olika.

Till anmälan

Så funkar årets upplägg – Blodomloppet på distans 

  • ​​​​Du anmäler dig på Blodomloppets hemsida och får ett startpaket hemskickat. Startpaketet innehåller årets tröja, nummerlapp och medalj.
  • Träna och förbered – tipsa dina vänner! 
  • Delta genom att gå, jogga eller springa där det passar dig i årets tröja. 
  • Dela gärna en bild i sociala medier och hashtagga med #blodomloppet2020 eller #blodomloppetpådistans

Blodomloppet – ett lopp för alla på distans

Promenera, jogga eller spring för att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen och inspirera fler till en hälsosam livsstil!

Blodomloppet arrangeras på hela 18 orter (19 lopp) runtom i landet. Du väljer en 5 eller 10 km lång sträcka ensam eller tillsammans med dina arbetskamrater/vänner (tänk på att hålla avstånd). Första loppet går av stapeln i Jönköping 11 augusti och sista i Göteborg 16 september. Du behöver inte bo på den aktuella orten utan kan delta i vilket Blodomlopp du vill.

Anmälan
Sista anmälningsdag är två veckor innan respektive lopp. Anmälningsavgiften är i år 200 kronor för vuxen och 100 kr för Lilla Blodomloppet. Anmäl dig direkt på arrangörens hemsida. 

Till anmälan

Bidra för att rädda liv

Vi kan alla bli i behov av blod, och den måste fås av någon. Genom att delta i Blodomloppet bidrar du till att behovet av blod uppmärksammas, oavsett om du själv ger blod eller inte. Blodet används till flera olika ändamål (som till cancervård, operationer, transplantationer och olyckor) men även till utveckling av nya läkemedel.