Tjej och kille som tittar på varandra.

För dig som ungdom

Ibland är det kämpigt även i skolan och det är inte ovanligt att man som ung mår dåligt när det är oroligt på många områden i livet. Kanske känner du att vuxna runt dig har svårt att förstå dina perspektiv och att det är svårt att nå fram även till viktiga personer?

Om IHF

I IHF arbetar ett helt team med samordnare, familjebehandlare och ungdomsbehandlare för att hjälpa familjer att må bättre och kunna hitta sätt att fungera tillsammans. Ungdomsbehandlaren är den som finns särskilt för dig och som du träffar och kan ringa till. Det är även viktigt att du träffas tillsammans med dina föräldrar och andra viktiga personer. Familjebehandlaren är den som kan hjälpa er att kommunicera och minska konflikter.

IHF-arbetet ska vara kort men intensivt, 6-12 månader är en vanlig behandlingstid. Det innebär att IHF-teamet finns till hands för dig och din familj under en begränsad tid men att vi under denna tid behöver samarbeta intensivt för att kunna nå de mål som du, dina föräldrar och socialtjänsten satt upp. IHF-teamet arbetar med beredskap och finns tillgängligt för er även under helger och kvällar.