Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Humanas satsning inom framtidens äldreboende fortsätter i Växjö

Publicerad: 2016-02-09

Humana kommer att starta ett äldreboende med teknik, utformning och innovation som stödjer ett individuellt liv även när man blir äldre. Boendet ligger i den nya stadsdelen Bäckaslöv i centrala Växjö och kommer ha 72 platser. Satsningen ingår i företagets långsiktiga fokus på äldreboenden i egen regi över hela Sverige. Projektet genomförs i samarbete med Skanska och påbörjas redan i vinter med inflyttning till sommaren 2017.

Humanas syn på hur morgondagens äldreboende ska se ut skiljer sig från många andras. Till Humanas boenden ska man kunna känna att man får flytta hem. Materialval, utformning av lokalerna samt färg- som ljussättning är viktiga delar för såväl trivsel som hemkänsla, vilket gör att det känns naturligt att i trästaden Växjö fortsätta att satsa på mycket naturmaterial.

Kulturen och möjligheten att odla sina intressen – gamla och nya – står i centrum. Det är ett koncept som Humana tagit fram i samarbete med Länsmuseet, kulturföreningar och gymnasieskolor i Gävle, i en liknande satsning som Växjö. Undersökningar visar att det finns en stark vilja att bidra och vara delaktiga i samhället i alla faser av vårt liv, och det är inget som försvinner med åldern. Boendet i Gävle, som invigs i mars, är redan omskrivet för hur Humana arbetat med innovationer och verksamhetskoncept.

– Vi ser fram emot att i samarbete med Växjö kommun, stadens föreningsliv och medborgare skapa en verksamhet som förverkligar Humanas vision "Alla har rätt till ett bra liv", säger Eva-Lotta Sandberg, Affärsområdeschef Humana Äldreomsorg.

Humana använder nyskapande tekniska lösningar i sina nya boenden för att skapa mervärden för de boende; IT för att kommunicera med anhöriga, tekniska innovationer för att minska fallskador och belysningslösningar för att stödja dygnsrytmen är några exempel.

Själva byggnaden får fyra våningar samt takterrass med växthus, solceller och sedumbeläggning. Byggnaden blir nyskapande och miljövänlig. Den ska klara Skanskas tuffaste miljökriterier, vilket bland annat innebär att den ska generera lika mycket förnybar el som den förbrukar under ett år.


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Eva-Lotta Sandberg
Affärsområdeschef Humana Äldreomsorg
070-733 88 55

Patrik Silverudd
pressansvarig Humana
0766-112 111