Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Idag tas spadtag för framtidens äldreboende i Växjö

Publicerad: 2016-03-08

Humanas VD Rasmus Nerman är idag med och tar första spadtaget. För företagets äldreboende med 72 platser i nya Växjöstadsdelen Bäckaslöv. Som bolaget bygger tillsammans med Skanska. Inflyttningen beräknas till sommaren 2017. Satsningen ingår i Humanas långsiktiga fokus på äldreboenden i egen regi över hela Sverige.

"Humanas syn på hur morgondagens äldreboende bör se ut skiljer sig från många andras. Vi etablerar oss i centrala lägen med bra kommunikationer. Till Humanas boenden ska man kunna känna att man flyttar hem. Materialval, utformning av lokalerna. Samt färg- som ljussättning. Är viktiga delar för såväl trivsel som hemkänsla. Vilket gör att det känns naturligt att i trästaden Växjö satsa på mycket naturmaterial", säger Rasmus Nerman, vd Humana.

Humana använder nyskapande tekniska lösningar i sina nya boenden. För att skapa mervärden för de boende. IT för att kommunicera med anhöriga. Tekniska innovationer för att minska fallskador. Belysningslösningar för att stödja dygnsrytmen är några exempel.

"Vi ser fram emot att i samarbete med Växjö kommun, stadens föreningsliv och medborgare. Skapa en verksamhet som förverkligar Humanas vision Alla har rätt till ett bra liv", säger Eva-Lotta Sandberg, Affärsområdeschef Humana Äldreomsorg.

Själva byggnaden får fyra våningar samt takterrass med växthus, solceller och sedumbeläggning. Byggnaden blir nyskapande och miljövänlig och klarar Skanskas tuffaste miljökriterier. Detta innebär att byggnaden genererar lika mycket förnybar el som den förbrukar under ett år.


För mer information, kontakta:
Eva-Lotta Sandberg
Affärsområdeschef Äldreomsorg & LSS 
Eva-Lotta.Sandberg@humana.se
08-599 299 09
070-733 88 55