Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Humana stolt vinnare av AllBrightpriset 2017 - Jämställdhet och mångfald är tillväxtnycklar

Publicerad: 2017-11-28

Den 27 november 2017 presenterades Humana som vinnare av AllBrightpriset 2017. Något som vd Rasmus Nerman är väldigt stolt och glad för.

- Humana är en av Sveriges största privata arbetsgivare och dessutom inom vård- och omsorgsbranschen som traditionellt är kvinnodominerad. Det finns på Humana en majoritet kvinnor bland medarbetare, i högsta ledning och koncernledning. Jag är oerhört stolt över att vårt aktiva jämställdhetsarbete premieras på detta sätt, säger Humanas vd Rasmus Nerman.

- Vi blir ett bättre och starkare företag genom olikheter. Men vi kan alltid bli bättre i vårt mångfaldsarbete och denna utmärkelse förpliktigar. Det gillar jag. Vi vill fortsätta arbeta aktivt och agera motor för mångfald och jämställdhet med utgångspunkt i Humanas värdegrund. De är alla viktiga nycklar för tillväxt och framgång, kanske särskilt i vår bransch. Därför är jag extra stolt! avslutar Nerman.

För mer information

Patrik Silverudd, pressansvarig Humana
0766-112 111
patrik.silverudd@humana.se 


Fakta

På Humana är det 50 procent kvinnor i affärsområdesledningsgruppen och 60 procent i koncernledningen. Vi är även stolta över att kunna erbjuda många unga vuxna och människor med internationell bakgrund en fot in på arbetsmarknaden. Inom Humana talas det ett hundratal olika språk. 

Här hittar du Humanas: Årsredovisning 2016

Här kan du läsa mer om AllBrightpriset, AllBrightrapporten och om stiftelsen: http://www.allbright.se/nyheter/

AllBright är en partipolitiskt obunden och icke-vinstdrivande stiftelse som arbetar för jämställdhet och diversifiering på ledande positioner i näringslivet. http://www.allbright.se/omallbright/

2017 års AllBrightrapport hittar du här