Hem

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

Humana och Arwidsro vill bygga nytt äldreboende

Publicerad: 2018-08-29

I dagarna har vi och Arwidsro gemensamt ansökt om markanvisning på Kungsholms Strand i Stockholm för ett äldreboende med 80 lägenheter, 120 lägenheter i ett trygghetsboende med biståndsbedömning, en förskola samt andra kommersiella lokaler och ett unikt båtgarage för Västermalms båtklubbs behov.

Om en dryg vecka är det val i Sverige och Stockholm. Vård och omsorgen hamnar högt upp på väljarnas lista över vad som är viktigt. Ändå talas det alltför lite om omsorgen av våra äldre.

Här i Stockholm vet vi exempelvis att det behövs en rejäl utbyggnad av antalet äldreboenden. Samtidigt är det svårt att hitta byggbar mark i centrala lägen. Humana och Arwidsro Samhällsfastigheter har ett unikt förslag på hur man komma tillrätta med delar av problemet. 

I dagarna har Humana och Arwidsro gemensamt ansökt om markanvisning på Kungsholms Strand i Stockholm för ett äldreboende med 80 lägenheter, 120 lägenheter i ett trygghetsboende med biståndsbedömning, en förskola samt andra kommersiella lokaler och ett unikt båtgarage för Västermalms båtklubbs behov. Platsen är där Västermalms båtklubb idag har sin uppställningsplats och de föreslås få uppställningsplatser i markplan. Utöver denna mark finns ett tiotal liknande runt om i Stockholm.

– Vi bygger och driver äldreboenden som vi själva skulle vilja bo i. Det är en enkel tumregel. Det här kan vara ett av Stockholms och Sveriges mest attraktiva ställen att bo på. Det tycker vi att Stockholms äldre är värda, säger Anders Broberg, affärsområdeschef Humana Omsorg.

– Från Arwidsro Samhällsfastigheter sida vill vi bokstavligen bidra till samhällsbygget med arkitektur av god kvalitet för de som behöver den mest – våra barn, unga, gamla och personer med funktionsnedsättning. Vi bygger för egen förvaltning och tummar inte på hållbarhet, trivsel eller kvalitet, säger Peter Zonabend, VD Arwidsro.

– Långsiktigheten, kvalitetstänkandet och uppfattningen att alla har rätt till ett bra liv förenar Humana och Arwidsro. Därför är det extra roligt att vi fått till detta samarbete för något som kan komma att bli Stockholm, Sveriges och kanske Europas finaste äldreboende, avslutar Broberg och Zonabend i ett gemensamt uttalande.

För mer information: https://www.humana.se/provanytt

Läs vår ansökan i sin helhet

Kontaktpersoner:
Kristoffer Andersson, fastighetschef Humana
070-1647387
kristoffer.andersson@humana.se

Anders Broberg, affärsområdeschef Humana Omsorg
0708-436308
anders.broberg@humana.se

Peter Zonabend, vd Arwidsro Samhällsfastigheter AB
070-4963278
peter.zonabend@arwidsro.se