Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Impilo ny stor ägare i Humana

Publicerad: 2019-01-14

Det svenska investeringsbolaget Impilo går in som en ny stor ägare i Humana efter att ha förvärvat en större aktiepost i det nordiska omsorgsbolaget.

Humana har informerats om att Impilo, ett Nordenbaserat investmentbolag med fokus på den nordiska hälso- och sjukvårdssektorn, har träffat en överenskommelse med Humanas största aktieägare Argan Capital om att förvärva cirka 12,5 % av kapital och röster i Humana. Det gör Impilo till näst största aktieägare i Humana, efter Argan Capital. Genom transaktionen minskar samtidigt Argan Capitals aktieägande i Humana från cirka 39,2 % till cirka 26,7 %.

– Jag är mycket glad att välkomna Impilo som ny aktieägare i Humana. Impilo har ett uttalat långsiktigt perspektiv i sina investeringar och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med dem och ta del av deras erfarenheter och kunskaper om branschen, säger Rasmus Nerman, vd och koncernchef.

– Omsorgssektorn är central för att skapa ett fungerande hälso- och sjukvårdssystem i Norden. Tack vare vårt helhjärtade fokus på hälso- och sjukvårdssektorn och vår erfarenhet från att utveckla verksamheter som växer, kan vi tillföra kompetens och erfarenhet som långsiktigt kan stötta Humana att leverera sina tjänster med ännu högre kvalitet och effektivitet, säger Fredrik Strömholm, partner på Impilo.

– Efter mer än tio år som huvudägare i Humana är Argan Capital glada att kunna välkomna Impilo som en ny stor aktieägare. Vi är övertygade om att Impilo kommer att spela en viktig roll i att stötta Humana genom nästa skede i utvecklingen av verksamheterna, säger Lloyd Perry, partner på Argan Capital.

Argan Capital blev största aktieägare i Humana 2008 och har sedan dess stöttat Humanas verksamhet, som under de tio åren ökat intäkterna mer än sex gånger.

Läs mer:
Om Impilo, www.impilo.se
Om Argan Capital, www.argancapital.com

För mer information, vänligen kontakta: 

Rasmus Nerman
vd och koncernchef
070 828 18 60
rasmus.nerman@humana.se

Anna Sönne
chef investerarrelationer
070 601 48 53
anna.sonne@humana.se

Fredrik Strömholm
partner Impilo
076 115 10 65
fredrik.stromholm@impilo.se

Lloyd Perry
managing partner Argan Capital
lperry@argancapital.com