Hem

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

Nu är det klart – Humana växer i Finland!

Publicerad: 2019-04-16

Efter att den finländska konkurrensmyndigheten har godkänt Humanas förvärv av Coronaria Hoiva för en vecka sedan så har nu de slutliga avtalen skrivits under och förvärvet har gått igenom.

Sedan tidigare består Humanas finländska verksamhet av dotterbolaget Arjessa Oy. Genom förvärvet av Coronaria Hoiva stärker Humana sin position väsentligt inom socialpsykiatri för vuxna, bostäder med särskild service (LSS) samt äldreomsorg och blir en av de största omsorgsaktörerna i Finland med cirka 2 500 medarbetare.

Förvärvet av Coronaria Hoiva innebär att Humana får en attraktiv plattform för att kunna fortsätta utvecklas med goda möjligheter till kvalitetsutveckling och samordningsvinster.

– Vi är otroligt glada över att kunna välkomna Coronaria Hoiva till Humana. Tillsammans är vi nu en komplett omsorgsaktör även i Finland. Som en ledande och ansvarstagande samhällsaktör på den nordiska omsorgsmarknaden är hög kvalitet och att vara en attraktiv arbetsgivare grundläggande. Det är också våra viktigaste konkurrensmedel och så vi kan fortsätta att växa och därmed hjälpa ännu fler till ett bra liv, säger Rasmus Nerman, vd och koncernchef för Humana.

För mer information:
Anna Sönne
Chef investerarrelationer
070 601 48 53
anna.sonne@humana.se