Hem

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

Humana stärker sin position på Gotland

Publicerad: 2019-05-14

Humana förvärvar assistansföretaget Assistans på Gotland AB. Förvärvet innebär att Humana stärker sin position inom personlig assistans på Gotland.

Assistans på Gotland är en sammanslagning av tidigare Wisby Assistans och Assistans på Gotland. Assistans på Gotland har sitt säte i Visby. Bolagets helårsintäkter uppgår till cirka 56 miljoner kronor och bolaget har cirka 115 anställda.

– Assistans på Gotland är ett kvalitetsföretag som erbjuder individanpassad personlig assistans med kunden i centrum för kunder på Gotland. Bolaget delar vår värdegrund och kommer komplettera vår befintliga verksamhet på Gotland mycket bra, säger Andreas Westlund, affärsområdeschef Personlig Assistans på Humana.

– Förvärvet speglar vår tilltro till personlig assistans framtid. Vi stärker med detta vår position på Gotland och får nu också ett kontor i kommunen. Jag ser fram mot att, tillsammans med våra nya kollegor, fortsätta och utveckla verksamheten framgent och erbjuda ännu fler en möjlighet till ett bra liv, säger Andreas Westlund.

– Genom att bli en del av omsorgsbolaget Humana tryggar vi upp framtiden för såväl kunder som medarbetare. Humana har höga kvalitetskrav, delar våra värderingar och har resurser att utveckla verksamheten. Vi ser därför mycket fram emot att bli en del av Humana, säger Carina Funck, grundare av Wisby assistans och ägare av Assistans på Gotland. 

Humana har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Assistans på Gotland AB. Genom överlåtelsen, som sker den 1 juni, kommer verksamheten att ingå i Humanas affärsområde Personlig Assistans.

För mer information, vänligen kontakta: 
Patrik Silverudd
presschef
0766-112 111
patrik.silverudd@humana.se

Anna Sönne
IR-ansvarig
070-601 48 53
anna.sonne@humana.se