Hem

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

Humanas jämställdhetsarbete uppmärksammas igen!

Publicerad: 2019-09-12

Det är stiftelsen Allbright som även i år sätter Humana på gröna listan. Efter att ha vunnit priset två år i rad så håller vi tummarna för ett hattrick.

Vilka som får priset avgörs av en jury. Det man arbetar utifrån är dels faktiska siffror – hur ser det ut med jämställdheten i styrelsen och koncernledningen mm – men även medarbetarenkäter hos de företag man vill titta närmare på. Priset delas ut till det börsnoterat bolag som visar att de tagit ansvar för att driva företaget mot en mer meritokratisk och jämställd verksamhet under det gångna året. Allbright konstaterade förra året till Dagens Industri: ”Medarbetarna (Humanas) vittnar om att företaget andas inkludering och det gäller inte bara kön utan människor i alla led – med funktionsnedsättning, social problematik, äldre och människor med olika bakgrunder.”

Det är stora ord att leva upp till. Och vi vet att vi fortfarande har mycket kvar att göra. Värdegrund och företagskultur är något som man måste arbeta med hela tiden, men vi är väldigt stolta över att vi blivit nominerade även i år.

För mer information, kontakta:
Patrik Silverudd, presschef Humana
0766-112 111