Hem

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

Humana välkomnar regeringens beslut att häva besöksförbudet på landets äldreboenden

Publicerad: 2020-09-16

Igår meddelade regeringen tillsammans med Socialstyrelsen och Folkhälsomyndigheten att det nationella besöksförbudet på landets alla äldreboenden hävs från och med den 30 september 2020.

"Humana var tidiga med besöksstopp i början av mars när pandemin bröt ut och vi kunde begränsa smittan till några få verksamheter. Idag har vi inte haft smitta på något boende under flera veckor. Medarbetarna är vana vid smittförebyggande arbete med starkt fokus på hygien, arbetssätt och metoder”, säger Anders Broberg, affärsområdeschef på Humana äldreomsorg.

”Vi vet att både boende, anhöriga och våra medarbetare erfarit hur jobbig den psykiska prövning som besöksförbudet inneburit för många boende och hur viktigt det är att nu kunna ta emot besök igen. Därför välkomnar vi regeringens beslut att häva besöksförbudet fr.o.m. den 1 oktober”, fortsätter Anders Broberg.

Vi på Humana förbereder oss för att möjliggöra säkra och trygga besök på våra boenden. Exakt hur det kan komma att se ut beror både på vilka rekommendationer myndigheterna ger och även hur respektive verksamhet ser ut. Tillsvidare kommer det att vara lika viktigt som tidigare att vi tillsammans med boende och anhöriga hjälps åt att följa myndigheternas rekommendationer för att fortsätta minimera spridning av smitta, framförallt till de sköraste i samhället.

För mer information, vänligen kontakta:
Anders Broberg, affärsområdeschef Humana äldreomsorg
0708-43 63 08
anders.broberg@humana.se

Patrik Silverudd, presschef
0766-112 111
patrik.silverudd@humana.se