Hem

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

Humana rankad som mest hållbara vård- och omsorgsaktör

Publicerad: 2021-03-12

Humana uppfattas som det mest hållbara varumärket bland vård- och omsorgsaktörerna i Sverige 2021. Topprankningen baseras på den största oberoende varumärkesundersökningen inriktad på hållbarhet i Europa, Sustainable Brand Index.

"Att Humanas varumärke har så högt förtroende av konsumenter när det gäller hållbarhet gör oss såklart mycket glada. Hållbarhet är centralt för oss. Humanas övergripande målsättning handlar om hållbarhet på individ- och samhällsnivå. Våra verksamheter styrs utifrån en hållbar strategi, där kvalitet, attraktivitet som arbetsgivare, långsiktig och uthållig tillväxt och samhällsansvar, och en stark värdegrund, står i fokus varje dag. Att vi uppmärksammas som branschens högst rankade varumärke inom hållbarhet i Sverige visar att vårt arbete når ut", säger Anna Sönne, hållbarhetschef på Humana.

Rankningen Sustainable Brand Index genomförs årligen sedan 2011 och är en omfattande varumärkesundersökning, som baseras på konsumenters kännedom och attityd till ett varumärkes hållbarhetsarbete. Undersökningen omfattar över 1400 varumärken, 34 branscher och åtta länder och bygger på 60 000 konsumenternas omdömen om varumärkena och hur de uppfattas ta miljöansvar och socialt ansvar.

Läs mer om Humanas hållbarhetsarbete och håll utkik efter vår hållbarhetsrapport för 2020 som kommer ut i början av april.

Läs mer om Sustainable Brand Index.

SE-Badges-2021_Branschbäst.png

För mer information, vänligen kontakta:
Anna Sönne, chef investerarrelationer och hållbarhet
Tel: 070-601 48 53 
anna.sonne@humana.se