Hem

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

Humana förvärvar Fideli Omsorg AB

Publicerad: 2021-09-01

Humana förvärvar omsorgsföretaget Fideli Omsorg AB. Förvärvet stärker Humanas verksamhet inom socialpsykiatri och omsorg för personer med funktionsnedsättning samt kompletterar Humanas erbjudande geografiskt. Fideli Omsorg kommer att ingå i affärsområdet Individ och familj från och med 1 sep 2021.

Fideli Omsorg bedriver omsorgsverksamhet för vuxna. Verksamheten omfattar tio boendeenheter och en daglig verksamhet, inom ramen för LSS, Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade, och SoL, Socialtjänstlagen. Enheterna är belägna i Småland och Stockholmsområdet och ytterligare boendeenheter kommer att startas under 2021 och 2022. Helårsintäkterna uppgick 2020 till cirka 73 miljoner kronor och bolaget har 160 anställda.  

”Vi är mycket glada över att Fideli Omsorg nu blir en del av Humana och att vi får möjligheten att utvecklas tillsammans. Fideli Omsorg bedriver en verksamhet av hög kvalitet i fastigheter med hög standard och i geografiska områden som kompletterar Humanas verksamheter inom funktionsnedsättning och socialpsykiatri. Företaget besitter en hög kompetens, mångårig erfarenhet och en passion för att utveckla omsorgsverksamhet för framtiden, precis som vi inom Humana”, säger Johanna Rastad, chef för affärsområdet Individ och familj på Humana. 

”Vi känner stor glädje och trygghet inför samgåendet med Humana. Det kommer ge oss ännu bättre förutsättningar att erbjuda fler moderna boenden för människor med varierande behov. För oss var Humana det självklara valet då de delar vår syn på hur god och kvalitativ omsorg ska bedrivas”, säger Jörgen Sommar, styrelseordförande Fideli Omsorg och delägare i bolaget.  

Humana har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Fideli Omsorg AB. Efter överlåtelsen, som sker med omedelbar verkan, kommer verksamheten ingå i Humanas affärsområde Individ och familj. 

För mer information, vänligen kontakta: 

A man wearing a suit and tie
Tobias Hultström Divisionschef Hälso- och sjukvårdstjänster