Hem

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

”Alla var så trevliga – klart man ville börja!”

Publicerad: 2022-08-15

Nu välkomnar vi på Humana en ny medarbetare till koncernstaben, Erik Olofsson i rollen som Head of M&A and Business Development. Han ska ansvara för att genomföra förvärv och utveckla våra strategi- och investeringsprocesser. Utöver det är han en samhällsengagerad småbarnspappa och snowboardåkare med bakgrund från ett annat samhällsbärande företag, PostNord där han också var Head of M&A. Vi fångade honom för några snabba frågor.

Välkommen till Humana Erik. Varför kommer du till oss?
- Det korta svaret, den positiva energin jag fick på anställningsintervjuerna. Alla var väldigt trevliga och jag fick direkt ett intryck av att det här är ett gäng som vill förändra världen och driva saker framåt. Bara det räcker naturligtvis inte, men det var en bra start på en ny relation. Sen attraheras jag såklart av att Humana har en tydlig vision och värdegrund, ni är ett framåtlutat företag med tillväxt som fokus. Jag har sett era många förvärv och nysatsningar och jag hoppas på hög fart och korta beslutsvägar, det spelar också in. Det ska också bli spännande att jobba mot ledningen och styrelsen som jag hört mycket gott om.

Varför är det bra att Humana växer?
– Utvecklingspotentialen för Humana är stor. Jag tror verkligen samhället behöver oss. Kommunerna klarar inte av att driva alla verksamheter på ett effektivt sätt, samtidigt så ökar behoven. Det behövs starka aktörer som Humana för att möta de utmaningar som inte minst kommunerna har. Vi kan bidra till bra verksamheter samtidigt som vi sparar pengar åt samhället och gör ett överskott. Win-Win för alla.

Kan du utveckla, vad innebär rollen egentligen?
– I sin enkelhet handlar det om att stötta ledning och affärsområden i att utveckla bolaget. Jag ska också försöka bidra till att Humanas resurser används och investeras på rätt ställe och hoppas också kunna utmana verksamheterna från ett affärsperspektiv, kanske med nya idéer eller bara genom att ställa svåra frågor. I grunden är det ni i verksamheten som är proffs på vad ni gör. Det jag kommer bidra med rent handgripligt är också att initiera, leda eller stödja olika projekt av strategisk karaktär som rör förvärv, investeringar integrationsprojekt, affärsplaneprocessen och liknande. Jag kommer säkert stöta på många av er i lite olika sammanhang så det klarnar nog för alla med tiden.

Vad hoppas du kunna tillföra Humana?
– Jag har ju tidigare i mitt yrkesliv jobbat med förvärv av bolag som nu ingår i Humana, så jag tar med mig en grundläggande förståelse därifrån och en stark tro på nyttan i det vi gör. Sen hoppas jag kunna bidra med erfarenhet från ett stort och komplext bolag som PostNord, det finns många likheter men förhoppningsvis har jag lite annorlunda perspektiv som kan bidra.

– Tillsammans kan vi åstadkomma mer och bli ännu bättre. Kan vi växa på ett bra sätt kan vi erbjuda fler av våra tjänster och då kan vi också bidra till att uppfylla visionen om att alla har rätt till ett bra liv, avslutar Erik Olofsson.