Hem

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

IVO har överklagat förvaltningsrättens beslut att bevilja inhibition

Publicerad: 2023-02-14

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har i dag överklagat förvaltningsrättens beslut att bevilja Humana Assistans inhibition. Det var ett väntat besked, men inte desto mindre innebär det att Humanas kunder och medarbetare utsätts för en ny period av ovisshet tills kammarrätten meddelar sitt besked.

Två steg fram och ett steg tillbaka, lite så kan man beskriva den senaste veckan. När Humana beviljades inhibition så var det känt att IVO kunde överklaga beslutet i sin tur, vilket alltså nu har hänt. Det innebär att ärendet nu ska prövas av nästa instans som är kammarrätten.  

– Det är i princip samma resa som förra veckan med skillnaden att vi nu har med oss ett beslut om beviljat prövningstillstånd i förvaltningsrätten vilket känns bra, säger Johanna Rastad, vd och koncernchef för Humana.  

I dagsläget är det inte känt när kammarrätten meddelar sitt beslut men förmodligen kommer det att komma inom kort.  

– Vi fortsätter att anse att IVO:s beslut att återkalla tillståndet är felaktigt. Vi gör allt som står i vår makt för att våra kunder ska få en trygg och säker personlig assistans under den rättsliga processen. 

I väntan på besked från kammarrätten pågår verksamheten som vanligt. 

IVO:s överklagan

Läs sammanfattning