Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Som stöd för dig som hellre lyssnar än läser texter, eller har läs- och skrivsvårigheter, finns en funktion för att få Humanas webbplats uppläst.

Funktionen vi använder heter Talande webb och är det mest spridda uppläsande hjälpmedlet som är gratis för användaren. Talande webb läser upp texter, pdf-er och word-dokument. Du kan också spara ned texter till mp3-filer och lyssna på dem vid ett senare tillfälle. Andra funktioner som finns är fokusering och läslinjal som hjälper dig hålla koncentrationen på det du läser. Bakom Talande webb i Sverige står Funka Nu, marknadsledande inom tillgänglighet på webben.

Så fungerar det

Det finns två sätt att använda Talande webb. Du kan antingen ladda ned och installera programmet på din dator. Alla webbplatser som är anslutna till Talande webb blir då upplästa. Om du inte vill ladda ned ett program, eller surfar från mobil eller padda, kan du istället använda Talande webb Plus. Talande webb Plus innehåller alla viktiga funktioner men är en liten enklare version där du till exempel inte kan göra lika många personliga inställningar.